Ülkü Ocakları'ndaki kanlı hesaplaşmaya 20 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Ülkü Ocaklarındaki kanlı hesaplaşmaya 20 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2007 16:12

ERZURUM'da geçen Ülkü Ocakları Dergi Temsilciliğindeki devir töreni sırasında ülkücü 35 yaşındaki Erhan Peker'i tabancayla vurarak öldüren ülkücü 28 yaşındaki Selçuk Yıldız'a tutuklu yargılandığı Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 20 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Kanlı hesaplaşmada silahlarını kullanan Ömer Sak'a 4 yıl 9 ay, Şeref Gülen'e ise 2 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Caddesi'ndeki Kuloğlu Sokak'ta bulunan Ülkü Ocakları Dergi Temsilciliği'nde 4 Ocak 2006 tarihinde saat 17.15'te yapılan devir- teslim töreni sırasında başkanlık konusunda tartışma çıktı. Tartışma sırasında Selçuk Yıldız tabancayla Erhan Peker'i başına ateş ederek öldürdü. Olaydan sonra suç aleti tabanca ile yakalanan Selçuk Yıldız tutuklandı. Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘Kasten adam öldürmek’ suçundan TCK'nın 21'inci maddesi uyarınca yargılanan Selçuk Yıldız, bugünkü son duruşmada, “Ülkü Ocakları'nda devir- teslim töreni sırasında Siyami Uçan ile Ömer Sak arasında bir tartışma yaşandı. O sırada ‘vurun, vurun’ diye bağrışmalar oldu. Bize ateş açtılar. Ben kendimi o an yere attım ve etrafa zarar vermeden sağa sola ateş ettim. Amacım Erhan Peker'i öldürmek değildi. Çok pişmanım” dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, Selçuk Yıldız'a ‘duruşmalardaki iyi halini' dikkate alarak TCK'nın 21'inci maddesi uyarınca 20 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Aynı silahlı kavgaya karışarak Siyami Uçan'ı kasten yaralamak suçundan tutuksuz yargılanan Ömer Sak'a 4 yıl 9 ay, Şeref Gülen'e ise 2 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Diğer sanık Siyami Uçan ise beraat etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!