Ülkede iç savaÅŸ var, o kahkahayla gülüyor

Güncelleme Tarihi:

Ülkede iç savaş var, o kahkahayla gülüyor
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 12, 2011 11:59

Libya'da şiddetli çatışmalar yaşanırken, iktidarı bırakması yönündeki baskılara direnen Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi, bir Fransız televizyonuna verdiği röportajda neşeli hareketleriyle dikkat çekti.

Haberin Devamı

Son dönemde açıklamalarıyla öne çıkan Kaddafi'nin en medyatik oÄŸlu Seyfülislam, Trablus'ta Fransız BFM TV kanalına yaptığı açıklamada, Libya'nın yeni bir kana ihtiyacı olduÄŸunu söyledi, ancak babasının iktidardan inmesi tartışmasını "saçma" olarak niteledi.  Â

Uluslararası koalisyonun hava operasyonunun kendilerine bağlı güçleri durduramayacağını savunan oğul Kaddafi, röportaj sırasında bol bol güldü.

Bir dönem babasının yerine geçeceği konuşulan ve Batılı ülkelerle Libya'daki yöneticilerin takdirini kazanan Seyfülislam Kaddafi, "Ülkede gençlerden oluşan yeni bir elitin iktidar olmasını istiyoruz" dedi.

Seyfülislam ve kardeÅŸi Saadi Kaddafi, ülkedeki krizi çözmek için muhalefete babaları yerinde iktidara Seyfülislam'ın geçmesini ve ülkeye anayasal demokrasi getirilmesini öngören bir öneride bulunmuÅŸlardı. Muhalefet ise bu öneriyi reddetmiÅŸti.             Â


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!