Uğur Mumcu ölümünün 16. yılında anılıyor

Güncelleme Tarihi:

Uğur Mumcu ölümünün 16. yılında anılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2009 13:19

Aracına konulan bombanın patlaması sonucu 24 Ocak 1993’te yaşamını yitiren Araştırmacı-Gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 16. yılında evinin önünde anıldı.

Haberin Devamı

UĞUR MUMCU 16 YIL ÖNCE BÖYLE KATLEDİLMİŞTİ

UĞUR MUMCU BÖYLE ANILDI

Uğur Mumcu Araştırma Gazetecilik Vakfı (um:ag) tarafından “16. Adalet ve Demokrasi Haftası” adıyla düzenlenen anma törenlerinin ilki, Batıkent Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlendi. Burada bulunan Mumcu Anıtı’na çelenk koyma töreninin ardından, sevenleri ve okurları usta gazetecinin hayatını kaybettiği yerde, evinin önünde buluştu. Törene, CHP, DSP ve İşçi Partisi ile Atatürkçü Düşünce Derneği, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Uğur Mumcu Sokağı’nda bir araya gelen sevenleri, ellerinde Mucu’nun fotoğrafları ve karanfillerle “Uğurlar ölmedi, ölmez”, “Uğurlar olsun”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde sloganlar attılar. Çeşitli tarihlerde uğradıkları suikastlarda hayatını kaybeden aydınlar Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy ve Turan Dursun’nun da fotoğraflarının yer aldığı pankartlar taşıyan vatandaşlar, “Uğur Mumcu, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı Yaşıyor” sloganlarıyla da tepkilerini dile getirdiler.

Haberin Devamı

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/mumcu_kizi.jpgCHP’li milletvekilleri, Kemal Anadol, Yılmaz Ateş, Zekeriya Akınca, Önder Sav, Nesrin Baytok’un yer aldığı tören için, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de çelenk gönderdi.

Devlet tiyatrosu sanatçısı Sebnem Gürsoy’un sunuculuk yaptığı törende, Ankara Çok Seli Müzik Derneğince, Çocuk Korosu bir konser verdi. Ancak konser sloganlarla sık sık kesildi. Konserin ardından, Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu, kızı Özge Mumcu ile CHP’li milletvekilleri burada bulunan Uğur Mumcu anıtına çelenk bıraktı. Özge Mumcu’nun anıta çelenk bırakırken gözlerinin dolması da duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu. Gaztecilere konuşan Özge Mımcu, “Bu süreç her zaman bizim zor geçti, ama koşmaya alıştık” diyerek, fazla konuşmak istemediğini belirtti.

Uğur Mumcu Sokağı’nda düzenlenen törenin ardından Mumcu’nun Cebeci Asri Mezarlığı’nda bulunan anıtmezarı ziyaret edildi. Burada da, Mumcu ailesi ile CHP’li milletvekilleri Önder Sav ve Kemal Anado Mumcu’nun mezarına karanfil bıraktı.

Haberin Devamı

EŞİ NAR BIRAKTI

Mumcu'nun eşi TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, eşinin öldüğü yere nar bıraktı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!