Uğur Mumcu anılıyor! Sevenleri bir kez daha 'Uğurlar Olsun' dedi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2018 11:10

24 Ocak 1993’te arabasına yerleştirilen bomba ile katledilen gazeteciliğin duayen ismi Uğur Mumcu, bugün katledildiği yerde sevenlerince bir kez daha anıldı. Ankara Valiliği kendi adını taşıyan Uğur Mumcu Sokağı'nı trafiğe kapatırken usta sanatçı Selda Bağcan da 25. yıl anmasına katıldı. Bağcan, Bir kez daha "Uğurlar Olsun" ağıtını seslendirdi.

Haberin Devamı

Gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 25'inci yılında bombalı suikasta uğradığı, adı verilen sokaktaki evinin önünde anıldı.

Anma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li bazı milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Kılıçdaroğlu, tören öncesinde Mumcu'nun evinde eşi Güldal Mumcu, kızı Özge Mumcu ve oğlu Özgür Mumcu ile kısa bir süre görüştü.

Uğur Mumcu anılıyor Sevenleri bir kez daha Uğurlar Olsun dedi

Mumcu ailesi ve Kemal Kılıçdaroğlu, önce Faili Meçhuller Anıtı'na sonrasında da Mumcu'nun hayatını kaybettiği alana karanfiller bıraktı, mum yaktı. Mumcu'nun hayatını kaybettiği yerde saygı duruşunda bulunulan etkinlikte, sanatçı Selda Bağcan da 'Uğurlar Olsun' ağıtını seslendirdi.

Haberin Devamı

Uğur Mumcu anılıyor Sevenleri bir kez daha Uğurlar Olsun dedi

Uğur Mumcu anılıyor Sevenleri bir kez daha Uğurlar Olsun dedi

Gerçekleri gün yüzüne çıkardığı araştırmalarına karşı duramayanlar, tam 25 yıl önce bir pazar sabahı hain bir tuzakla yok ettiklerini sandılar duayen gazeteciyi. Oysa katledilişinden önce şöyle seslenmişti kendini yok edeceğini sananlara:

"Ben Atatürkçüyüm… Ben, cumhuriyetçiyim… Ben lâikim… Ben antiemperyalistim… Ben tam bağımsız Türkiye’den yanayım… Ben insan hakları savunucusuyum…  Ben, terörün karşısındayım… Ben, yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım. Dün sabaha değin, araştırarak yazdığım hiçbir konuyu yalanlayamadınız. Öyleyse vurun, parçalayın, her parçamdan benim gibiler beni aşacaklar doğacaktır."

Uğur Mumcu anılıyor Sevenleri bir kez daha Uğurlar Olsun dedi

 ATATÜRKÇÜLÜK ULUSAL BAĞIMSIZLIK VE ONUR DEMEKTİR

Atatürkçülüğünü yazı ve kitaplarında dile getiren Mumcu, tanımını ise şöyle yapmıştı:

Haberin Devamı

"Atatürkçülük ne demektir? Atatürkçülük, kısaca ulusal bağımsızlık ve ulusal onur demektir. Atatürkçülük, özetle antiemperyalist bir Kurtuluş Savaşı’nı başlatan ve sürdüren bir eylem ve öğretidir.

Uğur Mumcu anılıyor Sevenleri bir kez daha Uğurlar Olsun dedi

GÖZLERİN AÇIKSA GÖRECEKSİN!

1975'te kaleme aldığı "Çağın Suçu" başlıklı yazısında ise şöyle diyordu Mumcu:

"Bir kişiye yapılan haksızlık, bütün bir topluma, bütün insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur çağımızda. Susmayı, bir yaşam biçimi olarak benimseyen insanlar vardır. Özgürlükleri ve silahları konuşmamaktadır. Her adaletsizlik onların eylemsizliklerinden güç alır biraz da. Ellerini kana bulayanlar, içlerindeki korların mezar taşlarıyla yaşayanlar, aynı adaletsizliğin ve aynı suçun ortaklarıdır hep birlikte. Gözlerin açıksa göreceksin! Kulağın sağır değilse duyacaksın! Ellerin kesik değilse uzanacaksın!"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!