Ufuk Vefa Barış Emrah Gökhan Mehmet... Burada

Güncelleme Tarihi:

Ufuk Vefa Barış Emrah Gökhan Mehmet... Burada
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2011 00:00

Diyarbakır’da şehit edilen Mehmetçikler Necmettin Torun, Fahrettin Aksu, Noyan Aydın, Mehmet Kaz, Gökhan Yıldırım, Gökhan Kaplan, Ufuk Başarı, Vefa Çelebi, Aykut Delimehmetoğlu, Barış Çiçekdağı, Emrah Eker, Mustafa Güney ve Ethem Okkay vatandaşlar tarafından Türkiye’nin hemen her yerinde düzenlenen törenlerle anıldı.

Haberin Devamı

İŞTE GAZİNİN İSYANI / WEB TV

TERÖR TÜM YURTTA PROTESTO EDİLDİ / WEB TV

HAİN SALDIRIYA TEPKİ YAĞIYOR - FOTO GALERİ

Şehitlerin isimleri tek tek okundu, kalabalıklar “Burada” diye haykırdı. Terör lanetlendi, “Meclis’te PKK istemiyoruz” sloganları atıldı.

İnternette örgütlendiler

İstanbul Bağdat Caddesi’nde, ”Bayrak inmez diyen, şehit ölmez diyen birileri var” yazılı pankart açıldı. Galippaşa Camii önünde şehit askerlerin isimleri tek tek okundu, kalabalık “burada” diye bağırdı. Gruba çevredeki vatandaşlar da destek verdi. İnternetteki forumlarda örgütlenen yaklaşık 5 bin kişi ise ellerinde Türk bayraklarıyla İstiklal Caddesi’nde yürüyüp terörü protesto etti. Sık sık İstiklal Marşı okuyan kalabalık, “İmralı basılsın, Apo asılsın”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Meclis’te PKK istemiyoruz” sloganları attı. Gurupla, BDP’liler arasında arbede çıktı. Polis iki grubu da dağıttı. Samsun’da bayraklarla toplanan kalabalık, önce İstiklal Marşı’nı okudu. Ardından dev bir Türk bayrağı açılırken, grup, 13 şehidin adını tek tek okuyarak yoklama yapıp “Burada” diye bağırdı. Sakarya’da da internetteki Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta ‘Şehitlerimizi Hatırlatacağız! Unutturmayacağız! Geliyor Musunuz?’ adı altında düzenlenen eyleme Adapazarı Kent Meydanı’nda çok sayıda kişi katıldı.

Alkışlarla desteklediler

Ankara’da kalabalık bir grup Türk bayrakları ile Kızılay’daki Milli Müdafaa Caddesi’nde toplanarak, çeşitli pankartlar açıp, terör örgütü PKK ile elebaşı aleyhine sloganlar attı ve Anıtkabir’e yürüdü. Gruptaki bir kişi, şehit olan 13 askerin isimlerini tek tek okundu, şehit askerlerin isimlerini duyan vatandaşlar da hep bir ağızdan “Burada” diye karşılık verdi. Gruba, çevredekiler de alkışlarla destek verdi. İzmir’de de şehitlerin adları tek tek okundu, kalabalık “Burada” diye bağırdı. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşlerini Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdiren gruptakiler, şehitler için saygı duruşunda bulundu, hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu.

Vatanına sahip çık

Karabük’te Atatürk Anıtı önünde toplanan grup ‘Kahrolsun PKK’, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Karabük uyuma vatanına sahip çık’ sloganları attı. Mersin’de bir grup BDP’nin Gençlik Kültür Merkezi önünde protesto gösterisinde bulundu. Gruptakiler binaya taş fırlattı. Kültür Merkezi’nin camları kırılırken, binaya girmek isteyen bir kişi tartaklandı. Güvenlik güçleri, binayı taşlayan kalabalığa biber gazıyla müdahale etti. Kırıkkale’de Cumhuriyet Meydanı’nda aşırı sıcağa rağmen toplanan 2 bin kişi, “Bu vatana sahip çıkmayanlara hakkımızı helal etmiyoruz”, “Askere uzanan eller kırılsın”, “Kırıkkale uyuma şehidine sahip çık” sloganları attı. Türk bayrağına sarılan Gizem Efsane Erkoç’un okuduğu “Mehmetçik” adlı şiir, meydandaki kalabalığı duygulandırdı.

Susma, sıra oğluna gelecek

Sivas’ta da, ‘İmralıyı basarız Apo’yu asarız’, ‘Dişe Diş Kana Kan intikam’, ‘Hepimiz Askeriz Silah İsteriz’ sloganları atıldı. ‘Susma Sustukça Sıra Oğluna Gelecek’ yazılı pankartlar açıldı. Burdur’da Cumhuriyet Meydanı’nı dolduranlar ellerinde bayraklarla ‘Türkiye Türktür Türk kalacak’, ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ sloganları attı. PKK terörünü lanetlemek için Antalya’da da 40 dereceyi bulan sıcakta yürüyüş düzenlendi. Adana’da BDP il binası taşlandı. Eskişehir’de İstiklal Marşı okunurken ayağa kalkmayan iki kişiye saldırmak isteyenleri polis ve MHP’liler engelledi. Muğla, Bolu, Bursa, Afyonkarahisar, Konya, Gaziantep, Erzurum ve daha birçok il ve kababada gösteriler yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!