UEFA’nın yeni patronu Platini

Güncelleme Tarihi:

UEFA’nın yeni patronu Platini
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2007 16:31

Haberin Devamı

UEFA Başkanlık seçimleri Almanya'nın Düsseldorf Kenti'nde yapıldı. Yeni başkan futbol dünyasının efsane ismi Michel Platini oldu. UEFA başkanlığı için Lennart Johansson ile Fransız Michel Platini karşı karşıya gelmişti. 1990'dan beri UEFA'da başkanlığı sürdüren Johansson seçimi kaybetti. Şenes Erzik 37 oyla tekrar yönetim kuruluna seçildi.

Lennart Johansson ile Platini arasında büyük çekişme yaşandı. Avrupa'da 52 ülkenin Futbol Federasyonu Başkanlarının oy kullandığı seçimlerde sandıktan 50 geçerlı oy çıktı Bu oylardan 27'sini alan Michel Platini dört yıllığına UEFA başkanlığına seçildi. Platini seçimi kazandıktan sonra yaptığı konuşmada, “Hayatımın en büyük başarılarından bir tanesini yaşıyorum. Bu benim futbol hayatımda yaşadığım en büyük başarım“ diye konuştu. Platini ayrıca rakibi Johanssen'ı UEFA'nın onursal başkanı ilan etti.

 Platini 27'ye 23'lük üstünlükle seçimde ipi göğüsledi. 51 yaşındaki Fransız'ın futbol alanında önemli reformlara imza atması bekleniyor. Platini yaptığı ilk açıklamada, "Oyuncu olduğum yıllarda bir zaferden sonra bir kupa kazanırdım ve o kupayı kaldırırdım. Bugün elimde kupa yok ama bugünkü zafer benim için çok anlamlı. Yeni bir yolculuğa başlayacağım" dedi.

Haberin Devamı

Michel Platini, daha önce başkan olursa Şampiyonlar Ligi'nde bazı sınırlamalara gideceğini söylemişti. İngiliz Premier Ligi, Serie A ve La Liga'dan Şampiyonlar Ligi'ne sadece üçer takımın katılması gerektiğini savunan ve başkan olursa bunu hayata geçireceğini ifade eden Platini, diğer ülke takımlarına daha fazla şans verilmesini sağlayacağını belirtmişti.

Öte yandan Şenes Erzik 37 oyla tekrar yönetim kuruluna seçildi. En fazla oy alan İspanyol Angel Maria Villar Llona’nın ardından en fazla oyu alan kişi Erzik oldu. Toplam 6 kişi UEFA yönetim kurulu üyeliğinine girdi. Yönetim kurulu üyelerinin görev dağılımı daha sonra yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!