Ücretli öğretmenlik atama sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

Ücretli öğretmenlik atama sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2018 12:04

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ücretli öğretmenler arasından alacağı 5 bin sözleşmeli öğretmenin ataması için süreç devam ediyor. Binlerce adaylar, kısa bir süre önce ücretli öğretmenlik atama tercihlerinde bulundu. Şimdi ise gözler sonuçlarda. Peki, ücretli öğretmenlik atama sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı, resmi eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görev yapanlar arasından 5 bin sözleşmeli öğretmen atayacağını duyurmuştu. Yeni eğitim öğretim yılında resmi eğitim kurumlarındaki öğretmen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 11-14 Ağustos 2018 tarihleri arasında ücretli öğretmenlik sözlü sınavı gerçekleşti. Başvuru şartlarını sağlayan adaylar, 4- 7 Eylül tarihleri arasında atama tercihlerinde bulundu. Atamalar, 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı sonuçları ve sözlü sınavlar esas alınarak yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2018 iş takvimiyle ücretli öğretmenlik atama süreciyle ilgili detayları paylaşmıştı. Takvime göre ücretli öğretmenlik atama sonuçları, tercih sürecinden 4 gün sonra yani 11 Eylül Salı günü duyurulacak.

Haberin Devamı

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim editörleriyle bir araya geldiği toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 bin öğretmen ataması yapılacağına yönelik sözleriyle ilgili açıklamada bulundu. Bakan Selçuk, öğretmen alımıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:
“Şu andaki yazılı metin, Ömer Dinçer’in Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili, ‘Diğer alanlarda iki yıl, öğretmenlikte bir yıl geçerlidir’ diye bir yönetmelik değişikliği var. Cari mevzuat bir yıl gösteriyor. Bu arada bununla ilgili bir kanun çıkması gerekiyor. Yani ben şu anda haftaya alamıyorum. Ne bileyim, ağustosun sonunda, eylülün başında alamıyorum. Meclis’in açılması gerekiyor. Dolayısıyla takvim bununla ilgili bir şey.

 

BAKMADAN GEÇME!