UÇK'nın uyuşturucu bağlantısı

Güncelleme Tarihi:

UÇKnın uyuşturucu bağlantısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sırplara meydan okuyarak Batı'nın sempatisini kazanan ve bölgesel barışın önemli bir oyuncusu olan Kosova Kurtuluş Ordusu'nun(UCK) uyuşturucu parasıyla operasyonlarını yürüttüğü öne sürüldü ve bu iddianın araştırıldığı bildirildi.

İngiliz The Times Gazetesi'nin dünkü haberine göre, Arnavut militanların uyuşturucu kaçakçılığıyla finanse edildiği iddiası merkezi Lahey'deki Avrupa polis gücü Europol ve üç Avrupa ülkesi tarafından ayrı, ayrı araştırılıyor. Özellikle Almanya ve İsviçre'de yoğunlaşan Arnavutların Avrupa'daki uyuşturucu trafiğindeki rolü ve bundan sağlanan paranın UCK'ya aktarılıp aktarılmadığı inceleniyor. İsveç Narkotik Polis Sorumlusu Walter Kege, The Times'a şu açıklamayı yaptı: ‘‘Kosova Kurtuluş Ordusu'nun uyuşturucu kaçakçılığıyla finanse edildiğine dair elimize istihbarat ulaştı. Kosovalılara para aktarılmasında kilit konumdaki Arnavutluk, Avrupa uyuşturucu ticaretinin yuvası’’

Almanya Federal Kriminal Dairesi tarafından hazırlanan bir raporda ise ‘‘Arnavutlar Batı Avrupa'da uyuşturucu dağıtımının önderi’’ denildi. Europol'un Avrupa'daki içişleri ve adalet bakanları için UCK-uyuşturucu bağlantısı hakkında bir rapor hazırladığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!