‘Uçan karidesten dul kaldım’ davası

Güncelleme Tarihi:

‘Uçan karidesten dul kaldım’ davası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2004 01:54

New York’lu kürk kralı Jerry Colaitis’in eşi, uçan bir karidesin kocasının ölümüne neden olduğu gerekçesiyle ünlü bir Japon lokantasına 10 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

COLAITIS Ailesi, 27 Ocak 2001’de Japon Benihana Restoran’da, bir ‘hibachi’ masasında oturarak, Japon aşçının yemeklerini hazırlamasını izlediler. Aşçının elindeki aletlerle havaya atıp, düşerken yakalamaya çalıştığı karideslerden biri Jerry Colaitis’in üzerine doğru uçtu. Colaitis de hedef haline gelmemek için aniden başını eğince boynunu incitti ve bu olaydan sonra boyun ameliyatı oldu. Ameliyat sonrası da enfeksiyon kapıp, 10 ay sonra öldü.

Oğlunu da karidesle yakmışlardı

Eşi Jacqueline Colaitis’e göre, eşinin boyun ameliyatı olmasını gerektiren fiziki hasar, karidesten kaçmak isterken oldu. Avukatı Andre Ferenzo, ‘Jerry karidesten kaçınca yaşamından oldu. Boyun hasarı olmasa ölmezdi’ dedi. Lokanta yetkilileri ise, Colaitis’in havada uçan karidesi ağzıyla yakalamaya çalıştığını iddia ettiler. Japon aşçının daha önce yine karidesle, ölen Jerry Colaitis’in oğlunu yaktığı da iddia edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!