Uçakta bubi tuzağı

Güncelleme Tarihi:

Uçakta bubi tuzağı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 30, 2004 01:40

İzmir-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları’nin Boeing 737-800 tipi ‘Rize’ uçağında, içine bubi tuzağı kurulmuş küçük makyaj çantası, temizlik işçisinin elinde patladı.

Haberin Devamı

Yolcuların uçağı boşaltmasından sonra temizlik elemanlarının ön koltuklardan birinde bulduğu çantanın açılması üzerine meydana gelen patlamada, 28 yaşındaki Özgür İskender, 24 yaşındaki Cevat Aydemir, Fatma Kahraman yaralandı. Sol el parmakları kopan İskender ve ağır yaralanan Aydemir International Hospital’da ameliyat edildi.

SOL EL PARMAKLARI KOPTU

Patlamada sol el parmakları kopan, bu elin diğer kemiklerinde ileri derecede kırıklar ve doku kaybı, sağ el parmaklarında da kırık ve az oranda yumuşak doku kaybı gerçekleşen, yüzü ile vücudunda yanık izleri ile alt çenede doku kaybı olan Özgür İskender (28) Opr. Dr. Nezail Demirciler ve Opr. Dr. Mithat Ulay tarafından ameliyat edildi.
  Â
Yüzü ile vücudunda ikinci derecede yanıklar, sol gözünde yaygın kornea ve sklera yanıkları ile göz küresi delinmesi, sağ gözünde de yaygın kornea ve sklera yanıkları olan Cevat Aydemir'i (24) ise Opr. Dr. Nezih Özdemir ameliyat etti.
  Â
Hastane yetkilileri, hayati tehlikesi bulunmayan İskender ile Aydemir'in tedavilerinin sürdürüldüğünü bildirdiler.

Haberin Devamı

MLKP MİLİTANI ŞÜPHESİ

İzmir polisi, havaalanı güvenlik kamerasından yaptığı incelemede, uçağa bombalı çantayı bırakan kişinin MLKP örgütü üyesi bir kadın olduğu belirlendi.

Daha önce bir başka eylemden gözaltına alınan militanın yakalanması için polis çalışma başlattı. Bomba uzmanlarına göre, bubi tuzağı etkili değil, uçak havadayken patlaması durumunda hasara yol açmayacaktı. Ancak uçağın, çıkan panik nedeniyle en yakın havalanına zorunlu iniş yapmasına yol açabilirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!