Uçak Ä°stanbul'a, yolcular Ankara'da

Güncelleme Tarihi:

Uçak İstanbula, yolcular Ankarada
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 29, 2003 11:21

İstanbul-Ankara seferini yaparken 194 yolcusuyla kaçırılan "Ergene" isimli yolcu uçağı İstanbul'a getirildi. Yolcular ise başka bir uçakla Ankara'ya geldi.

Haberin Devamı

Yunanistan'ın başkenti Atina'ya kaçırılan uçakta görev yapan Kaptan pilot Erol Mısır, ikinci kaptan Özkan Üçler, kabin amiri Şehnaz Canoğlu, hostesler Berna Çamlıdere, Mehtap Demir, Çınla Arkun, Asu Orkide, Aysun Fahriye İçöz ve Dilek Soylu güvenlik güçlerince ifadelerinin alınmasının ardından Atatürk Havalimanı'ndan ayrıldı.

YOLCULAR ANKARA'DA

Kaçırılan uçakta bulunan yolcular THY'nin bir başka uçağı ile saat 10.20'de Esenboğa Havalimanı'na getirildi.
  Â
Geceden bu yana EsenboÄŸa Havalimanı'nda bekleyen yolcu yakınları uçaktakileri çiçeklerle karşıladılar.Â
  Â
Yolcuların uçaktan inişlerinin tamamlanmasının ardından polis Esenboğa Havalimanı'nda yolcular üzerinde kimlik kontrolü yapacak.

HAVA KORSANININ YAKINLARI ÅžAÅžKIN

THY uçağını, İstanbul-Ankara seferini yaparken kaçırdıktan sonra, yakıt ikmali için inilen Atina'da teslim olan hava korsanı Özgür Gençaslan'ın, Yozgat'ta bulunan büyükbabası ve babaannesi, olayın şaşkınlığını yaşıyor.
  Â
Güvenlik güçleri, korsanın kimliÄŸinin belirlenmesinin ardından Yozgat'ın Yenifakılı Ä°lçesi'ne baÄŸlı ÇöplüçiftliÄŸi Köyü'nde oturan hava korsanının 80 yaşındaki büyükbabası Sabri, 81 yaşındaki babaannesi Elif ve 27 yaşındaki üvey kardeÅŸi Murat Gençaslan'ın  ifadelerini aldı.Â
     
Hava korsanının yakınları, Özgür Gençaslan 5 yaşındayken, anne ve babasının ayrıldığını belirttiler. Gençaslan'ın annesiyle birlikte Ankara Mamak'ta dayısının yanında kaldığını anlatan yakınları, şunları söylediler:
     
''Özgür'ün babası Almanya'da çalışıyor. 15 yıldır Özgür'ü görmüyorduk. Geçen Ocak ayında köye geldi ve 15 gün yanımızda kaldı. Bu süre içerisinde Almanya'da bulunan babası ve niÅŸanlısı ile sürekli telefon görüşmeleri yaptı, 700 milyon lira telefon faturası geldi. Sürekli Almanya'ya gideceÄŸini söylüyordu. Biz de (Nasıl gideceksin?) diye sorduÄŸumuzda, (Ben bir yolunu bulup, uçaktakileri kandırır, Almanya'ya giderim) diyordu. Böyle bir ÅŸey yapacağı hiç aklımızdan geçmedi. Sonra bir sabah aniden köyden ayrılmış, annesinin yanına gitmiÅŸ. Åžimdi de bu olayı duyduk.''Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!