Uçağı tarlada bırakıp yolcuları kaçırdılar

Güncelleme Tarihi:

Uçağı tarlada bırakıp yolcuları kaçırdılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kolombiya'da Marksist gerillalar, bir yolcu uçağını kaçırıp, dağlık alana indirdiler. Sonra da uçaktaki 40 kişiyi kanolarla bilinmeyen bir yere götürdüler.

Kolombiya hükümetiyle Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) gerillaları arasındaki köşe kapmaca geçen pazartesi başladı. Avianca Havayolları'nın iç sefer yapmakta olan Fokker-50 tipi uçağını 46 yolcu ve mürettebatıyla kaçıran hava korsanları, uçağı Bolivar eyaletinde kendi bölgeleri olan kırsal bir araziye indirdi. İçinde İtalyan ve ABD vatandaşlarının da bulunduğu uçağın bu çok tehlikeli zorunlu inişi sırasında lastikler parçalandı.

6 kişiyi bıraktılar

Gerillalar önceki gün rehineleri aşağı indirdikten sonra 5’ yaşlı 1’ i bebek 6'sını serbest bırakıp, geri kalan 40 kişiyi ormanda yürütmeye başladılar. Bu sırada özel tim kuvvetleri ormanda ilerleyen gerillaların yerini saptadı, ancak rehinelere zarar vermemek için ateş açmadı. Magdalena Nehri'ne ulaştıktan sonra rehineleri burada beklemekte olan iki kanoya bindiren gerillalar yola nehirden devam etti.

Rehine pazarlığı sürüyor

Kolombiya Devlet Başkanı Andres Pastrana çok sert bir bildiri yayınlayarak, ülkenin iki numaralı gerilla grubu olan ELN'yi terörizme başvurmakla suçladı. ELN, hükümetle anlaşma masasına oturmak için, uçağı indirdiği yer olan Simiti bölgesinin askerden arındırılmasını istiyor. Hükümet ise bu talebi kesinlikle reddediyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!