Üç yeni üniversite daha kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Üç yeni üniversite daha kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2001 00:00


TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Abdurrahman Küçük, İzmir'de Yaşar ve Ekonomi Üniversitesi ile İstanbul'da Ticaret Üniversitesi kurulmasına ilişkin yasa tekliflerinin bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşüleceğini açıkladı.

Küçük, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, İzmir'de Yaşar Vakfı'nın kuracağı Üniversitesi'nin adının 'Yaşar Üniversitesi', İzmir Ticaret Odası Vakfı'nın kuracağı üniversitenin adının 'Ekonomi Üniversitesi', İstanbul Ticaret Odası Vakfı Üniversitesi'nin adının ise 'Ticaret Üniversitesi' olacağını söyledi.

Milyonlarca gencin her yıl üniversite kapılarından döndüğünü ve giderek bu sayının arttığını belirten Küçük, yeni üniversitelerin açılmasının önemine işaret etti. Küçük, halen 40 ilde 53 devlet üniversitesinin faaliyet gösterdiğini bildirerek, 41 ilde ise üniversite bulunmadığını söyledi. Altyapısı ve imkanları hazır olan illere yeni üniversite açılmasını MHP olarak desteklediklerini ifade eden Küçük, üniversite kurulmasının sağlam ve gerçekçi kriterlere bağlanması gerektiğini belirtti. (Ankara/aa)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!