Üç sevgi öyküsü, bir klasik başyapıt

Güncelleme Tarihi:

Üç sevgi  öyküsü, bir klasik başyapıt
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2002 09:31

Festival programında bugün, farklı ülkelerden üç yönetmenin dostluk kavramını sorgulayan filmleri ile bir Nazım Hikmet uyarlaması var. Dziga Vertov'un 1929 tarihli Film Kameralı Adam'ı ise bir klasik.

Haberin Devamı

AŞKIN GIDASI

Festival seyircisinin, geçen yıl "Anita Treni Kaçırmadı" adlı filmini izlediği İspanyol yönetmen Ventura Pons'un, "Aşkın Gıdası"  (Food of Love) adlı filmi iki erkeğin birbirlerine duyduğu aşk üzerine. 

Luis-Anton Baulenas'ın romanından uyarlanan filmin kahramanları yakışıklı ve yetenekli müzik öğrencisi Paul ile ünlü piyanist Richard. Genç Paul, Richard'ın San Francisco konserlerinde nota çeviricisi olarak görev alır. İkili bir süre sonra Barselona'da da karşılaşırlar. Artık aralarında kaçınılmaz bir aşk ilişkisi vardır. Ama her ikisi için de farklı anlamlar taşır bu aşk. Usta yönetmen Ventura Pons, Aşk' ve 'dostluk' kavramlarını sorguluyor.

Aşkın Gıdası / Beyoğlu Emek/ Saat: 10:30

BENİM GÜZEL ÇAMAŞIRHANEM

İki erkek arasındaki duygusal ilişkiye farklı bir bakış da Stephen Frears'dan geliyor. Öykü, Thatcher dönemi İngiltere'sinde gelişiyor. Pakistan kökenli Hanif Kureishi'nin senaryosunu yazrdığı fimin odağında farklı kültürlerden gelen iki genç erkek var. Biri eski Neo Nazi Johnny diğeri de Asyalı Omar. Omar'ın amcası Nasser'in açtığı çamaşırhanede çalışmaya başlayan ikilinin aralarında duygusal bir birliktelik başlar.

Haberin Devamı

Festivali renklendirmesi  beklenen Frears'dan aşk, sadakat ve dostluk üzerine incelikli bir film. Gencecik  Daniel Day Lewis'i izlemek de cabası..

Benim Güzel Çamaşırhanem/ Kadıköy Rexx/Saat: 19:00

DİSKO DOMUZLARI

Sol Ayağım, Babam İçin gibi filmleriyle tanınan İrlandalı yönetmen Jim Sheridan'ın baba mesleğini seçen kızı Kirsten Sheridan, "Disko Domuzları"nda saplantılı bir dostluğun öyküsünü anlatıyor. Enda Walsh'in oyunundan uyarlanan film, aynı gün aynı hastanede doğan 16 yaşındaki   "Domuz"  Darren ve "Çelimsiz" Sinead'in aileleri tarafından onaylanmaya dostlukları üzerine kurulu..

Disko Domuzları/ Beyoğlu Sinepop/ Saat: 16:00

BİR AŞK MASALI

Rus yönetmen Ejder İbrahimov, doğumunun 100'ncü yılında çeşitli etkinliklerle anılan Nazım Hikmet'in "Ferhad ile Şirin" (Bir Aşk Masalı) adlı eserini beyazperdeye taşıyor. Türkan Şoray, Yılmaz Duru ve Faruk Peker'in rol aldığı 1978 tarihli bu filme Bolşoy Balesi'nin dansçıları da renk katıyor.

Bir Aşk Masalı/ Beyoğlu Beyoğlu/ Saat: 21:30

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!