Üç evi var bankada da üç-beş kuruşu

Güncelleme Tarihi:

Üç evi var bankada da üç-beş kuruşu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2012 00:00

SEÇİMLERİ kazanarak Fransa cumhurbaşkanı olma hakkını kazanan François Hollande’ın serveti rakibi Nicolas Sarkozy’ye göre düşük çıktı.

Haberin Devamı

Varlıklı bir tebaadan gelmesi nedeniyle “havyar solcusu” olarak anılan Hollande’ın üç evi olduğu, bankadaysa yalnızca sekiz bin euro’su bulunduğu belirlendi.
Resmi gazetede yayınlanan mal varlığına göre toplam bir milyon 170 bin Euro’luk serveti bulunduğu ortaya çıkan Hollande’ın Fransa’nın güneyindeki Mougins’da 800 bin Euro değerinde bir ev, Cannes’da da 230 bin ve 140 biner Euro ederinde iki dairesi bulunuyor. Müstakbel devlet başkanının banka hesaplarındaki toplam nakdi ise oldukça düşük: sekiz bin Euro. Hollande’ın mobilyalarının tamamının değeri 15 bin Euro.
 Hollande bu gelir seviyesi ile ülkede alt zengin grubunun ödediği, bir milyon 300 bin Euro’nun üzerinde geliri olanlardan alınan ISF adlı vergi sınırının altında kalıyor. Şimdiki cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin malvarlığınınsa iki milyon Euro’yu aştığı biliniyor.

Haberin Devamı

Eski hayat arkadaşına büyük paye

François Hollande bir yandan uluslararası dosyalara hazırlanırken, bir taraftan da yeni reformları uygulayabilmek için 10-17 Haziran’da iki turlu olarak yapılacak genel seçimlerde Meclis’te çoğunluğu ele geçirmeye çalışıyor. Hollande’ın reformlarını geçirmek için büyük önem verdiği Meclis’e ise dört çocuğunun annesi eski hayat arkadaşı Segolene Royal’i başkan atayacağı söyleniyor. Kendisini şimdiki hayat arkadaşı Valerie Trierweiler ile aldatan Hollande’dan kavgalı ayrılan Segolene Royal, 2007’de cumhurbaşkanlığına aday olmuş, Nicolas Sarkozy’ye karşı kaybetmişti. Bu sene eski eşi ile sosyalistlerin ön seçiminde yine çarpışan Royal, “30 yıldır Hollande bu ülke için ne yaptı ki şimdi yapsın” demesine rağmen Hollande’ın ön seçimi kazanmasının ardından savaş baltalarını gömdü. Royal’in, Meclis Başkanlığı garantisi karşılığında eski eşini desteklediği konuşuluyor. Hollande Royal’i bu göreve atarsa, eski eşini, kendisi ve başbakandan sonra ülkenin en önemli ismi, dolayısyla protokoldeki en güçlü kadın siyasetçisi yapmış olacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!