Üç boyutlu Kraliçe

Güncelleme Tarihi:

Üç boyutlu Kraliçe
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2012 06:33

İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth, uzun zamandan sonra dün ilk kez Noel’den önceki son Pazar ayinini kaçırdı. Tahtta 60’ıncı yılını tamamlayan Kraliçe’nin bu yılki Noel konuşması ilk defa üç boyutlu olarak yayınlanacak.

Haberin Devamı

Kraliçe Elizabeth’in Sandringham’da bulunan St. Mary Magdalene Kilisesi’nde yapılan ayine gidememesi İngiltere kamuoyunu endişelendirdi.  Kilisede toplanan onlarca kişi İkinci Elizabeth’in sağlık durumuyla ilgili sorular sordu.

Bu kişilerden biri olan 78 yaşındaki Mary Relph, 1988’den bu yana Kraliçe’nin katıldığı tüm ayinlerde bulunduğunu belirterek, “Bir kere bile kaçırdığını görmedim. Hayal kırıklığına uğradım ama umarım iyi durumdadır” dedi.

Ancak Buckhingam Sarayı’ndan yapılan açıklamada, 86 yaşındaki Kraliçe’nin tek rahatsızlığının soğuk algınlığı olduğunu ve Noel’de yeniden “işlerin başında” olmasının ümit edildiği belirtildi.

Bu arada Elmas Jübile kutlamaları, Londra 2012 Olimpiyatları ve Cambridge Düşesi Kate’in hamileliğiyle çok heyecanlı bir yıl geçiren Kraliyet ailesi Kraliçe’nin Noel konuşmasıyla da bir ilke imza atacak. Konuşma ilk kez televizyonlarda üç boyutlu olarak yayınlanacak.

Haberin Devamı

Özetleri kamuoyuyla paylaşılan konuşmada Kraliçe, İngiltere’nin Olimpik ve Paralimpik sporcularına “heyecan ve dram”la dolu bir yıl nedeniyle teşekkür ediyor. Konuşmada Elizabeth, “Londra inanılmaz bir spor yazına ev sahipliği yaparken Olimpik ve Paralimpik oyunlardaki başarıya ve cesarete şahit olanlar sporcularımızın yeteneklerinden, kararlılığından, eğitiminden ve takım ruhundan ilham adlı” dedi.

Yardımcıları Kraliçe’nin üç boyut teknolojisini çok beğendiğini ve benimsediğini belirtirken, Elizabeth’in gözünde 3D gözlüklerle kendisini izlerken çekilmiş fotoğrafları da basına dağıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!