Üç başkanlı açılış

Güncelleme Tarihi:

Üç başkanlı açılış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

Şevket Demirel'in Isparta'da yaptırdığı kalp merkezi, dün Türkiye Cumhurbaşkanı Demirel, Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev ve KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş'ın katıldığı törenle açıldı. 100 yataklı merkez, Akdeniz insanına hizmet verecek.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kardeşi işadamı Şevket Demirel'in Isparta'da yaptırdığı kalp merkezi, dün çok önemli isimlerin de katıldığı bir törenle hizmete açıldı.

Törene Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Azerbaycan Devlet Başkanı Haydar Aliyev, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, Sağlık Bakanı Osman Durmuş, Turizm Bakanı Erkan Mumcu, YÖK Başkanı Kemal Gürüz, Cumhurbaşkanı'nın kardeşi işadamı Hacı Ali Demirel, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Sabah Gazetesi'nin sahibi Dinç Bilgin, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören, Doğan Yayın Holding Pazarlama Operasyon Grup Başkanı Vuslat Doğan, Cumhurbaşkanı'nın kayınbiraderi Ali Şener, işadamları Taylan Bilgel, Mahmut Ceylan, çevre illerin valileri, politikacılar ve üst düzey yöneticiler katıldı.

Cumhurbaşkanı Demirel, Şevket Demirel Kalp Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin güzel bir eser daha kazandığını belirterek, ‘‘Kapısından giren şifa bulup çıkmalıdır’’ dedi. Merkezin, maddi olanaklardan yoksun olduğu için yurtdışında tedavi göremeyen kalp hastalarına şifa sunacağını vurgulayan Demirel, ‘‘Seviniyorum, çünkü benim ülkemin çeşitli köşelerinde de kalp ameliyatı yapılabiliyor. Beyin ameliyatı yapılabiliyor. 2000'li yıllara girerken Türkiye Cumhuriyeti büyük Atatürk'ün gösterdiği istikamette önemli gelişmeler sağlamıştır’’ dedi.

Demirel, şunları söyledi: ‘‘Biraderim Şevket Demirel'e ve ona yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Büyük hisse Şevket Demirel'indir. Şevket Demirel'in bir altın nasihati var; ‘Kalbinine iyi bakın' Buna tamamen katılıyorum. Nasıl olsa burada bir kalp merkezi var diye kalbinizi ihmal etmeyin, kalbinize iyi bakın.’’

Şevket Demirel ise kalp merkezi yaptırma nedenini, ‘‘Ortalama 50 yaşında ölüp giden bu ülkenin insanlarını sevdiğimiz için bu tesisi kurduk’’ diye açıkladı.

CUMHURBAŞKANI BAĞIŞ YAPMIŞ

Cumhurbaşkanı Demirel'in de 21 Temmuz 1997'de temelini attığı merkezin yapımı için 15 milyar lira bağışta bulunduğunu söyleyen Şevket Demirel, merkezin altı milyon dolara malolduğunu, kendisinin iki yıl boyunca şantiye şefi gibi sıcak soğuk demeden çalıştığını anlattı.

6000 metrekare alan üzerine kurulu, 100 yataklı merkezin Ege, Akdeniz ve Orta Anadolu'ya hizmet vereceğini kaydeden Demirel, merkez çalışanlarının maaşlarının da serbest sektörle aynı seviyede tutulacağını ifade etti. Demirel, merkezin duvarlarına da yazdırdığı şu sözlerle konuşmasını tamamladı: ‘‘Ey insan! Acele etme kaybolmaz kara toprak/Ölümü her fani tadacak/ İnancındır ecelin kadar yaşamak/Görevindir sağlığını korumak/Öyleyse kalbine iyi bak.’’

OKUL DA AÇTI

Cumhurbaşkanı Demirel, daha sonra 267 milyar liraya malolan 32 derslikli Merkez Ülkü İlköğretim Okulu ile 1 trilyon 368 milyar liraya malolan Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı'nı hizmete açtı.

Ünlü cerrahlara plaket

KALP Merkezi'nin açılışına Azerbaycan Devlet Başkanı Haydar Aliyev, Şevket Demirel ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'ın kalp ameliyatlarını gerçekleştiren Cleveland Kliniği'nden Doktor Bruce Lytle da katıldı. Lytle, açılışta bulunmanın kendisi için büyük onur ve ayrıcalık nedeni olduğunu söyledi. ABD'deki John Hopkins Tıp Kurumu'nun Nöroloji Bilimleri Klinik Bakım Ünitesi Müdürü Daniel Hanley ile ABD'de görev yapan Türk doktorlar Murat Tuzcu ile Ümit Aker de açılışa katıldılar. Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, Şevket Demirel'e plaket verdi. Cumhurbaşkanı Demirel ise ABD'den gelen doktorlara birer plaket sundu. Demirel, ‘‘Bu tablo eksik kaldı’’ diyerek Aliyev, Denktaş, Durmuş ve Aydın Doğan'ı kürsüye davet etti. Şevket Demirel, günün anısına cumhurbaşkanlarına birer steteskop hediye etti. Doktor Lytle, dostları ve hastaları Aliyev, Şevket Demirel ve Aydın Doğan ile fotoğraf çektirdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!