2 yıllık bölümler ve taban puanları yayımlandı! TYT ile alan bölümler

Güncelleme Tarihi:

2 yıllık bölümler ve taban puanları yayımlandı TYT ile alan bölümler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2018 14:45

TYT ile alan 2 yıllık bölümler, bu alanda puana sahip olan birçok vatandaşın araştırdığı konu oldu. YÖK'ün yayımladığı bilgilere göre TYT ile alan 2 yıllık bölümler hakkında detayları araştıran üniversite adayları, taban puanlar ve başarı sıralamaları detaylarını inceleyerek tercih listelerini oluşturacak. İşte, 2 yıllık bölümler ve taban puanları hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Ön Lisans alanında 2 yıllık eğitim almak isteyen adayların araştırdığı TYT ile alan bölümler, üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte en çok araştırılan konu oldu. TYT puanı ile 2 yıllık Ön Lisans eğitimi almak için sorgulamalarına başlayan öğrenciler, YÖK'ün yaptığı açıklamalara kilitlendi. Peki, 2 yıllık bölümler nelerdir? İşte, TYT ile alan 2 yıllık bölümlerin listesi ve detaylı bilgiler

TYT İLE ALAN 2 YILLIK ÖN LİSANS BÖLÜMLERİ VE TABAN PUANLARI

Adalet, Çocuk gelişimi, Anestezi, İlk ve Acil Yardım gibi bölümlerde eğitimlerini sürdürmek isteyen üniversite adaylarının araştırdığı husus oldu. Geçtiğimiz yıl YGS ile alan, bu yıl ise sınav sisteminin değişmesi dolayısıyla TYT olarak tercihlerini gerçekleştirecek olan adaylar, aldıkları puana göre tercihlerini gerçekleştirebilecek. Bu aşamada, YÖK'ün yayımladığı TYT ile alan bölümler tercih robotu kolayca kullanılabilecek.

Haberin Devamı

TYT İLE ALAN 2 YILLIK BÖLÜMLER İÇİN TIKLAYINIZ

ADALET BÖLÜMÜ NEDİR?

Adalet Önlisans Programı; hukukun temel kavramlarına ve hukuk metodolojisine ilişkin temel kavramlardan hareketle yalın hukuk sorunlarını çözebilen, demokrasi, laiklik, sosyal devlet ve hukukun üstünlüğü gibi vazgeçilmez ilkeleri benimsemiş, hukuk mesleğinin gerektirdiği dürüstlük, adalet ve etik anlayışın bilincinde, yaşam boyu ve kendi kendine öğrenme becerisini kazanmış adalet yardımcı hizmet personeli yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ NEDİR?

Çocuk Gelişimi Önlisans Programının amacı, 0-18 yaşlar arasındaki tipik ve atipik gelişim gösteren, korunmaya muhtaç, çalışan, mülteci, suçlu ve hastanede yatan çocukların zihinsel, dil, motor, sosyal, duygusal gelişimlerini ve öz bakım becerilerini değerlendirebilen, tüm gelişim ve beceri alanlarını destekleme konusunda çocuğa, aileye, eğitimciye ve topluma hizmet sunan insan kaynağı yetiştirmektir.

ANESTEZİ NEDİR?

Anestezi teknikerlerinin görevi, sağlık sektöründeki anestezi uygulamalarında yetkili anesteziste yardımcı olmak, hasta hazırlığında yer almak ve uygulama süresince hastanın en yakınında yani ameliyathanede yer almaktır.

Haberin Devamı

Her türlü ameliyatta hastanın uyutulması ile ilgili tıbbi yöntemleri hekimin talimatına göre uygular.

Anestezide kullanılacak tüm cihaz ve ekipmanı kontrol eder ve anestezi uygulamasına hazırlar.

Merkezi gaz kaynaklarının bağlantılarının doğru olup olmadığını, oksijen, azot protoksit, tüplerinin doluluğunu ve bağlantılarını kontrol eder.
Uygulanacak anestezi yöntemine göre gerekli ilaç ve malzemeleri hazırlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!