Twitter merakı vekili karakolluk etti

Güncelleme Tarihi:

Twitter merakı vekili karakolluk etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2013 00:00

Almanya'da Korsanlar Partisi Milletvekili Nico Kern, markette fotoğraf çekince karakolluk oldu. “Logosunu ilginç buldum, Twitter'de paylaşacaktım” diye kendini savunan genç vekilden tüm fotoğrafları silmesi istendi. Polisle inatlaşan Kern, sonunda vekil kimliğini gösterince serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Korsanlar Partisi Milletvekili Nico Kern (40), Köln Tren Garı'ndaki bir markette cep telefonuyla fotoğraf çekince karakolluk oldu. Market yetkilisi fotoğraf çeken Kern'in davranışlarını kuşkulu bulup, polisi aradı.

Markete gelen polisler milletvekili olduğunu anlayamadıkları Kern'den çektiği fotoğrafları silmesini istediler. Kern, müşterilerin göründüğü fotoğrafları silmeyi kabul etti ancak marketin logosonun göründüğü fotoğrafı silmeyeceğini söyledi. Polisler ısrar etti, ama Kern logolu fotoğrafı silmedi.

/images/100/0x0/55ea5631f018fbb8f87950f3
SİLMEYİNCE KARAKOLA GÖTÜRDÜLER
Bunun üzerine polisler Kern'i garda bulunan karakola götürdüler. Karakolda ifadesine başvurulan Kern, “Logoyu çok ilginç bulduğum için cep telefonumla fotoğrafını çektim. Twitter'de paylaşacaktım” diye kendini savundu.

Haberin Devamı

Ancak polisler, çevrede bulunan insanların rastgele fotoğraflarını çekerek, kendi istemleri dışında görüntülenemeyeceğini belirterek, logo da dahil markette çektiği tüm fotoğrafları silmemesi halinde genç vekil hakkında işlem yapıp, cep telefonuna da el koyacaklarını söylediler.

Son ana kadar milletvekili olduğunu açıklamayan Kern, son treni de kaçırmamak için Eyalet Parlamentosu üyesi olduğunu belirterek, milletvekili kimliğini gösterdi.

VEKİL OLDUĞUNU ANLAYINCA YUMUŞADILAR
Bunun üzerine hakkında işlem yapmayan polisler, cep telefonunu da teslim ederek vekili uğurladılar. Yaşadıklarını tatsız bir olay olarak nitelendiren Nico Kern, “Eğer milletvekili olmasaydım ne olacaktı? Polisin yapacak başka işi yok mu?” diye uygulamayı eleştirdi.

Emniyetten yapılan açıklamada ise uygulamanın insanların özel yaşamlarını korumaya yönelik olduğu belirtilerek, izinsiz fotoğraf çekilmesini önlemek amacıyla bu tür girişimlerde bulunulduğu kaydedildi. Bir polis sözcüsü, “Konuştuk ve sorunu hallettik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!