Tweet'ten diplomatik kriz çıktı

Güncelleme Tarihi:

Tweetten diplomatik kriz çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2013 00:00

ABD’nin Kahire Büyükelçiliği’nin Twitter hesabı Daily Show programında Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yle dalga geçilen bir bölümün linkinin paylaşılmasına gelen tepkiler üzerine bir süreliğine kapatıldı.

Haberin Devamı

ABD ile Mısır arasındaki anlaşmazlık, büyükelçiliğin resmi hesabından bir link paylaşılması üzerine Salı günü başladı. Linkte Daily Show’un sunucusu Jon Stewart, Mısırlı ünlü komedyen Besim Yusuf’un Mursi’yle dalga geçtiği gerekçesiyle gözaltına alınmasını ve Mısır Cumhurbaşkanı’nın ülkede ifade özgürlüğünü sağlayacağı yönündeki sözünü tutmamasını eleştiriyordu.

Mısır Cumhurbaşkanlığı da kendi Twitter hesabından bir açıklama yaparak, ABD’li diplomatları “olumsuz siyasi propaganda” yapmakla suçladı.

Bu tweet hala yayında ancak ABD Büyükelçiliği’nin tweet’i dün yayından kaldırıldı. Bunun öncesinde de elçiliğin Twitter hesabı bir süreliğine kapatıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland neden böyle bir adım atıldığını günlük basın toplantısında açıklarken hesabın kapatılmasını “kısa süreli bir teknik aksaklık” olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

Nuland, “Böyle bir tweet atmanın sitenin paylaşım politikasıyla uyuşmadığına karar verdiler” derken bütün büyükelçiliklerin atılacak tweet’lere kendilerinin karar verdiğini söyledi.

Öte yandan Mısır Cumhurbaşkanlığı da Mursi’nin Yusuf’un gözaltına alınmasıyla bir ilgisi olmadığı yönünde resmi bir açıklama yapıldı. Ancak açıklamada tweet’ten bahsedilmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!