TV'de en büyük sorun irtica

Güncelleme Tarihi:

TVde en büyük sorun irtica
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

İrtica yanlısı yayınlar nedeniyle, Milli Güvenlik Kurulu ve hükümetle sürekli ters düşen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun yeni Başkanı İbrahim Agâh Çubukçu, şeriatçı yayınlar için, ‘‘İrtica, kaleyi içeriden fethetmek gibi bir şey’’ değerlendirmesinde bulundu. Hürriyet'in sorularını yanıtlayan Çubukçu, ilkelerinin çağdaşlık olduğunu belirterek, Türk yayıncılık hayatında en büyük sorunların başında şiddet ve irticanın geldiğini söyledi. Televizyonların kuruluşundan bu yana çok aşama kaydettiklerini, ancak hâlâ bazı hatalar olduğunu ifade eden RTÜK Başkanı, şunları söyledi: ‘‘Avrupa Sınırötesi Yayıncılık Sözleşmesi'ne uysunlar, başımızın üstünde yerleri var. Biz çok başıbozuğuz. Yayınlarımız Avrupa standartında olsun istiyoruz. Aslında çok gelişmeler de var. 900'lü hatlar, cevap hakkına saygı, reklam yayınları düzene girdi. Ulusallarda ciddi bir sorun da yok. Ama yereller hâlâ hatalar yapıyorlar. Onlar yasanın çizgisine gelmeli, yoksa hiç çekinmeden cezayı veririz.’’

BİZE BASKI YOK

Yayınlarda cumhuriyetin devamlılığının vurgulanmasını isteyen Çubukçu, son dönemlerde MGK ve Başbakanlık'ta yapılan toplantılarda RTÜK'e baskı olup olmadığı yönündeki bir soruya da, ‘‘Bizim bir bilgi akışımız var. Bilgi akışını doğal kabul ettim. Herkese aynı mesafedeyim. Göreve başladığımdan bu yana ne bir siyasiden, ne askerlerden, kimseden bir telkin gelmedi’’ karşılığını verdi. Çubukçu, devletin diğer kurumlarıyla yapılan görüşmelerin bilgi alışverişi olduğunu vurguladı ve, ‘‘Biz medyayla da bilgi alışverişi yapıyoruz’’ dedi.

Şair başkan

RTÜK Başkanı Çubukçu'nun çok sayıda kitabı bulunuyor. 1994 yılında ‘‘Duyuş’’ isimli bir şiir kitabı da yayınlayan Çubukçu, ‘‘Yiğit Türk’’ şiirinde şöyle diyor: Tarih seninle tarih oldu / Senden aldı şimşek sesini / Kanını taklit etti güneş doğarken / Hız kazandı rüzgar nefesinle / Savaşta öyle bir aslansın ki / Yer gök çınlar sesinle / Engeller alçalır önünde / Adını duyanlar selama durur / Şehitlerin mezarda rahat uyur / Bayrağın yükselir ufukların üstünde / Sen Türk oğlu Türk doğdun anandan / Destanlar öğrendi dünya babandan / Çağdaş uygarlığı aşmak ülkün / Yolların en güzeli / Gösterdiği Atatürk'ün.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!