'Tütün karşıtlığı Nobel'i' Türk profesöre

Güncelleme Tarihi:

Tütün karşıtlığı Nobeli Türk profesöre
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2017 22:26

Yıllardır Türkiye ve uluslararası arenada tütüne karşı mücadele eden çocuk göğüs hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Elif Dağlı’ya (60), Amerikan Kanser Derneği’nin bu alanda Nobel’i sayılan Luther L. Terry Ödülü verildi. Derneğin üç yılda bir verdiği ödül Prof. Dr. Dağlı’ya önümüzdeki 8 Mart’ta Cape Town’da düzenlenecek bir toplantıda sunulacak.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Elif Dağlı, tütün karşıtı çalışmalarına 1985’de görev yaptığı Ankara Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Cerrahi Merkezi’nde başladı. Sigara kullanımıyla ilgili ilk araştırmasını da çalıştığı hastanede yaptı.

SİGARA KARŞITI MÜCADELEYİ ÜLKEMİZE TAŞIDI
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne 1987’de yardımcı doçent olarak atandı. Bir yıl sonra doçent oldu ve konsolosluk bursuyla İngiltere’ye gitti. Orada çocuk hastalıkları kliniğinde çalışırken sigaraya karşı ne kadar hassas olduklarını, hastanede içiminin yasak olduğuna tanıklık etti. İngiltere’de sigaraya karşı verilen mücadeleyi Türkiye’ye taşıdı.

Prof. Dr. Dağlı, Türk Toraks Derneği’nin ilk kurucuları arasında yer alıyor. Prof. Dr. Dağlı, 2011’de Uluslararası Tüberküloz ve Akciğer Hastalıkları Savaşım Derneği’nin onursal üyeliğine de seçildi. Prof. Dr. Dağlı, geçtiğimiz nisanda da Türk Toraks Derneği Y. İzzettin Barış Hizmet Ödülü almıştı. m İSTANBUL

BAKMADAN GEÇME!