Tutuklatan itiraf

Güncelleme Tarihi:

Tutuklatan itiraf
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sevgilisiyle bir olup, ‘‘İktidarsız’’ dediği kocasını öldüren kadını ele veren aşk fotoğrafını kendi kızı çekmiş. Olayı itiraf eden 16 yaşındaki G.A da tutuklandı.

ADANA'da, geçen mayısta öldürülen bankacı Sedat Aydoğdu'nun ‘iktidarsızlık cinayeti’ davasında, ilginç bir gelişme yaşandı. Sultan Aydoğdu (35) kocasını, sevgilisi Raşit Yücel Güç'le (26) bir olup kiralık katile öldürtmekle suçlanıyor. Aydoğdu ile sevgilisi Güç'ü ele veren yanak yanağa fotoğrafı, 16 yaşındaki kızı G.A.'nın çektiği ortaya çıktı. Bunun üzerine G.A. da tutuklandı. Korkunç cinayetin ilk duruşması, Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

Annem sevgilisiyle mutluydu

Babasının öldürülüşünü balkondan izlediği iddiasıyla yargılanan G.A. da, yasak aşkı öğrenince önce karşı çıktığını, ancak annesinin çok mutlu olduğunu görünce sesini çıkarmadığını söyledi. Annesi ile sevgilisi Raşit Yücel Güç'ün yanak yanağa fotoğrafını kendisinin çektiğini itiraf eden G.A. şöyle dedi: ‘‘Annem, sevgilisi ve ben gezmelere gidiyorduk. Annemin sevgilisiyle fotoğraflarını Mersin'e gezmeye gittiğimizde çektim. Cinayetten haberim yoktu. Kiralık katil tutulduğundan da haberim yok.’’

Kiralık katil tutmadım

Sanık sevgili Raşit Yücel Güç ise ifadesinde cinayeti kendisinin işlediğini, Mehmet Cahit Tekin'le (18) suçu üstlenmesi için 2.5 milyar liraya anlaştıklarını ileri sürdü. Güç, ‘‘Olay gecesi alkollüydüm. Sultan kocasıyla yemeğe gitmişti. Apartman kapısında bekledim. Saat 01.00'de geldiler. Asansörün önünde Sultan'la konuşurken kocası benimle kavga etmeye başladı. Bıçağımı çıkarıp rastgele salladım’’ dedi. Sanık Tekin de, 2.5 milyar karşılığı suçu üstlendiğini doğruladı. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilip duruşma ertelendi.

Cinayetin sırrını bu fotoğraf çözdü

Duruşmaya haklarında idam cezası istenen tutuklu sanıklar Sultan Aydoğdu (solda), sevgilisi Raşit Yücel Güç (soldan üçüncü) ve kiralık katil olduğu ileri sürülen Mehmet Cahit Tekin ile babasının öldürüldüğü davada tutuksuz yargılanan G.A. hazır bulundu. Korkunç cinayeti ele veren, annesiyle sevgilisinin aşk ilişkisini belgeleyen yandaki fotoğrafı kendisinin çektiğini itiraf eden G.A. da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Erkeklik görevini yapamıyordu

SEVGİLİSİYLE bir olup, kocası Sedat Aydoğdu'yu kiralık katil tutup öldürttüğü suçlamasını kabul etmeyen Sultan Aydoğ-du, gizli aşk iddialarını itiraf etti. İdamla yargılanan Aydoğdu, şunları söyledi: ‘‘Eşim 2 yıldır belfıtığı hastası olduğu için kocalık görevini yerine getiremiyordu. Raşit'le 3 aydır sayısız kez beraber olduk. Olay gecesi Raşit bizi bekliyordu. Bana, 'Kocanı yatır, gezmeye gidelim' dedi. Çok geç olduğunu söyleyerek, kabul etmedim. Bu sırada kocam asansörün yanına geldi. Raşit'e 'Karıma sarkıntılık mı yapıyorsun' diye bağırınca kavga çıktı ve Raşit kocama bıçakla vurmaya başladı. Kocamın öldürüleceğinden haberim yoktu. Cinayetle ilgim yok.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!