Tutuklandılar

Güncelleme Tarihi:

Tutuklandılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2008 00:00

Teğmenlerden Mehmet Ali Çelebi, Noyan Çalıkuşu, Hasan Hüseyin Uçar ve Eren Mumcu ile askeri öğrenci Yaşar Tozkoparan, "Ergenekon terör örgütüne üye olmaktan" tutuklandı. 1 teğmen serbest. 4 teğmen ile 1 askeri öğrenicinin Ergenekon şüphelisi Kemal Aydın ve kardeşi Neriman Aydın’ın evlerindeki toplantılara katıldıkları iddia ediliyor.

Haberin Devamı

NURSELİ İDİZ VE SEYHAN SOYLU DA ADLİYEYE ÇIKARILDI

İSTANBUL Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla Ergenekon operasyonu kamsamında önceki gün gözaltına alınan 5 teğmenden 4’ü ile 1 askeri okul öğrencisi nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Şüpheliler dün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Şüpheliler ilk ifadelerini Ergenekon savcıları Zekeriya Öz ve Mehmet Ali Pekgüzel’e verdi. Teğmenlerden Önder Koç savcılık sorgusundan sonra serbest bırakıldı. Teğmenler Mehmet Ali Çelebi, Noyan Çalıkuşu, Hasan Hüseyin Uçar, Eren Mumcu ile askeri öğrenci Yaşar Tozkoparan, "Ergenekon terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi. 4 teğmen ve 1 askeri öğrenci, haklarında kuvvetli suç ve kaçma şüphesiyle mahkeme tarafından tutuklandı. Zanlılar, Hasdal Askeri Cezaevi’ne konuldu.

Haberin Devamı

Avukatın açıklaması

Teğmenlerin avukatı Yusuf Erikel, mahkeme çıkışı yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Şaban Dişli’nin sahibi varsa, bu teğmenlerin de sahibi çıkar inşallah. Bunlar Hakkari, Foça, Bitlis’teki görev yerlerinde, 30 Ağustos’ta göreve başlayan teğmenler. Askerin içinde nasıl terör örgütü olur? Asker bunu nasıl fark etmez? Asker ne zaman darbe planlamış da olmamış. Bunu teğmenler mi yapacaktı. Neriman Aydın ve Kemal Aydın’la yapılan telefon görüşmeleri dışında bir suçlama yok. Bu telefon görüşmelerini komutanların bilgisi dahilinde yapılmıştır."

Hükümeti eleştirmiş

Kuleli Lisesi mezunu, Kara Harp Okulu 3’üncü sınıf öğrencisi Yaşar Tozkoparan’ın(20) Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan ve mahkemece serbest bırakılan Neriman Aydın ile telefonda görüştüğü belirtildi. Görüşmenin Neriman Aydın serbest bırakıldıktan hemen sonra gerçekleştiği ifade edildi. Yaşar Tozkoparan’ın, Aydın’a "Haksızlık yapıldı. Bu alçaklıktır" diyerek, hükümet ve devlet yönetimini eleştirdiği belirtildi. Bu telefon görüşmelerini ne amaçla yaptığı sorulan Yaşar Tozkoparan’ın, gözaltındaki diğer askerlerle birlikte Neriman Aydın ile onun Ergenekon şüphelisi kardeşi Kemal Aydın’ın evinde düzenlenen toplantılara katıldığı iddia edildi. Tozkoparan’ın, Neriman Aydın’ı teğmen arkadaşı aracılığıyla tanıdığını söylediği, suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Tozkoparan’ın tatilini geçirmek için bulunduğu ve gözaltına alındığı Mersin’deki evinde arama yapan Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, bilgisayar ve ajandalarına el koyduğu belirtildi. Şüpheli Teğmen Eren Mumcu’nun Kara Harp Okulu’ndan 2007’de mezun olduğu ve gönüllü olarak Hakkári’ye gittiği belirtildi. Eren Mumcu’nun operasyon birliğinden gözaltına alındığı iddia edildi.

Haberin Devamı

 AVUKAT TEMİZ ADLİYEYE ÇIKARILDI

“Ergenekon” soruşturması kapsamında gözaltına alınan avukat Levent Temiz adliyeye sevk edildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gözaltında bulunan Temiz'in işlemleri tamamlanarak Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gönderildi.

Polislerin arasında adliye binasına alınan Temiz, daha sonra savcılık katına çıkartıldı.

İDİZ VE SİSİ'DE ADLİYEDE

“Ergenekon” soruşturması kapsamında gözaltına alınan oyuncu Nurseli İdiz ile menajer Seyhan Soylu'nun da aralarında bulunduğu 4 kişi daha adliyeye ulaştırıldı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri ve hastanedeki sağlık kontrolünün ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen İdiz ile Soylu, hakim ve savcıların kullandığı kapıdan içeri alındı.

Haberin Devamı

Diğer 2 kişi ise mahkemelerin girişinin bulunduğu ön kapıdan adliyeye getirildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve daha önce adliyeye getirilen avukat Levent Temiz'in işlemlerinin sürdüğü belirtildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!