Turkuvaz 2000 Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Turkuvaz 2000 Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Fransa'nın Amiens şehrindeki Saint-Germain Kilisesi'nde de açılan Turkuvaz 2000-Çağdaş Türk Plastik Sanatlarından Bir Kesit Sergisi'nden: (Soldan sağa eserler) Mustafa Altıntaş, Habib Aydoğdu, Tomur Atagök, Koray Ariş (önde).

Yurt&DÜnya ve Bilim Sanat Galerileri'nin Paris'te 3-16 Nisan tarihleri arasında Espace Pierre Cardin'de, Amiens'te de ‘‘Dünya Renkleri Festivali'' kapsamında 25 Nisan-14 Mayıs tarihleri arasında Saint-Germain Kilisesi'nde gerçekleştirdiği ‘‘Turkuvaz 2000-Çağdaş Türk Plastik Sanatları'ndan Bir Kesit Sergisi'' bugün Taksim Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda açılıyor.

3 Haziran'a kadar devam edecek sergide kırk altı sanatçının resim, heykel ve seramik çalışmaları bulunuyor. Alaettin Aksoy, Özdemir Altan, Beril Anılanmert, Koray Ariş, Tomur Atagök, Habip Aydoğdu, Ferruh Başağa, Kezban Arca Batıbeki, Tülay Tura Börtecene, İbrahim Çiftçioğlu, Zehra Çobanlı, Tanju Demirci, Adem Genç, Mehmet Gün, Neşet Günal, Meriç Hızal, Ergin İnan, Balkan Naci İslimyeli, Ekrem Kahraman, Hüsamettin Koçan, Zekai Ormancı, Abdurrahman Öztoprak, Kemal Önsoy, Metin Talayman, Fatma Tülin ve Hanefi Yeter bu sergilere katılan sanatçılardan bazıları.

Ayrıca bu sergiler kapsamında Yurt&Dünya ve Bilim Sanat Galerileri tarafından bir kitap da hazırlandı. Fransızca ve Türkçe hazırlanan kitap Türk ve Fransız sanat adamlarının çağdaş Türk plastik sanatlarını irdeleyen yazıları, sergide yer alan sanatçıların özgeçmişleriyle birlikte, sanatlarına ilişkin görüşleri ve eserlerini de içeriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!