Türkün gücü lideri devirdi

Güncelleme Tarihi:

Türkün gücü lideri devirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2014 10:36

Almanya’nın en ünlü Türk spor kulübü olan ve Landesliga Güneydoğu grubunda mücadele eden, Münih Türkgücü Ataspor, kendi sahasında ağırladığı lideri eli boş gönderirken, liderlikten etti: 3-2

Haberin Devamı

Büyük çekişme içinde geçen kar­şılaşmanın daha 4. dakikasında kalecinin hatasından yararlanan Bekim Shabani durumu Türkgücü lehine 1-0 yaptı. Rakibin hava top­larındaki hakimiyetine karşı koyan Türkgücü, 38.dakikada Taner’in sağ kanatta ceza alanı dışından vurduğu akıl dolu vuruşu ile durumu 2-0 yaptı. İlk yarıda bu skorla sona erdi. Karşı­laşmanın 48.dakikasında korner atışından rakip SV Erlbach durumu 2-1 yapınca oyunda tansiyonda yükseldi. Bu arada orta hakem Jürgen Urmann’ın bir çok tartışmalı kararları oyuna damga vurmaya başladı. 73.dakikada Ali, kale önünde uygun po­zisyondan yararlanama­dı. 79.dakikada ise ortam iyice gerildi.

İTİRAZLAR SONUCU DEĞİŞTİRMEDİ

Türkgücü kale sahasında yaşanan karambol sonrası orta ha­kem penaltı noktasını gös­terince, Türkgücülü oyun­cular uzun süre kaleciye faul yapıldı, penaltı yok diye itiraz ettiler ancak karar değişmedi. Atış son­rası skor 2-2 oldu. Lider olan rakip SV Erlbach sü­rekli bastırmaya başladı. Bir çok gollük pozisyona kaleci Maximilian harika kurtarışlarla izin vermedi. Ancak, maçın bitimine 3 dakika kala Türkgücü Ataspor sağ kanattan geliştirdiği bir atakta, Fahrettin’in ayağından 3-2 yapan golü bulunca futbolcular ve yaklaşık 100 civarındaki seyirci sevinç yumağı oluştur­du. Rakip SV Erlbach beraberliği yakalamaya çalıştıysa da, başarılı ola­madı. Türkgücü Ataspor sahadan lideri devirerek çok önemli üç puan alarak sevinçle ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!