Türkülerle coğrafya dersi

Güncelleme Tarihi:

Türkülerle coğrafya dersi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2001 00:00

Haberin Devamı

Eğitimde defalarca tekrarlanan isimler, yerler, artık müzik eşliğinde öğretilecek. Sakarya Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. İsmail Ekmekçi, coğrafya bilgilerini müzik ve resimlerle kalıcı hale getirmek için kaset ve CD hazırladı. ‘‘Türkülerimizle Türkiye Coğrafyası’’ adlı albüm, coğrafya bilgilerini, sevilen türküler eşliğinde zihinlere işleyecek. ‘‘Mançoloji’’ albümünün müzik direktörlüğünü ve aranjörlüğünü yapan Eser Taşkıran'ın düzenlediği, Berk Özbek'in seslendirdiği türküler, BMG Müzik tarafından piyasaya sunulan albümle coğrafya bilgileri derlenerek yeniden düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı müfredatındaki kitaplarda yer alan temel bilgilerin kullanıldığı kaset ve CD'de öncelikle Marmara ve Karadeniz bölgelerinin sınırları, dağları, ovaları, platoları, akarsuları, gölleri, barajları, körfezleri, madenleri, yetişen ürünleri, iklimi dile getirildi.

Kaseti dinleyen çocukların şarkı sözlerini ritim duygusu ile ezberlediğini ve unutmadığını söyleyen Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Ekmekçi, ‘‘Şarkı sözlerinin unutulmamasını sağlayan müzik ve ritimdir. Projemizin çıkış noktası da bu oldu. Sözleri dinleyenlere ilk anda anlamsız gelebilir. Ancak, bir bütün olarak algılanan bu tür bilgiler, bellekte daha kalıcı olur’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!