Türküler emin ellerde

Güncelleme Tarihi:

Türküler emin ellerde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'nin dünya çapındaki ünlü müzisyenlerinden olan Erkan Oğur, önümüzdeki günlerde yeni albümünü piyasaya çıkarıyor. İsmail Hakkı Demircioğlu'yla birlikte gerçekleştirdiği albümüne ‘‘Gülün Kokusu Vardı’’ adını veren Oğur, türkü ağırlıklı bu çalışmasıyla çok ses getireceğe benziyor.

Uzun süredir hazırlıklarını sürdürdüğü albümünü sonunda piyasaya sürecek olan Oğur, türkülerin son yıllarda yıpratıldığını söyledi. Anadolu'nun zengin kültür hazinesinin korunması gerektiğini savunan sanatçı, ‘‘Türküleri onlara kötülük yapmadan da kullanabiliriz’’ dedi. Artık türkülerde eski tatların yakalanamadığını söyleyen Oğur, albüme bu yüzden ‘‘Gülün Kokusu Vardı’’ adını verdiğini belirtti.

Oğur, ‘‘Bu isim üzerinde çok düşündüm, gül derken türküyü kastettim. Türkülerin o eski tadını, o eski kokusunu bulmak her geçen gün biraz daha zorlaşıyor. Biz bu ezgileri en yalın biçimde ele aldık. Bu bir duygu albümü oldu’’ yorumunu yaptı. Kalan Müzik etiketiyle piyasaya çıkacak olan albümdeki ‘‘Kar Türküsü’’ isimli şarkıya bir de klip çeken Erkan Oğur, bu türkünün çok beğenileceğini söyledi.

Erkan Oğur, 1980 yılında başladığı profesyonel müzik yaşamında bir çok ilke imza attı. Hatta bununla da kalmayıp dünyaya perdesiz gitarı armağan eden Oğur'a, tam bir araştırmacı müzisyen. 1980 yılında girdiği Türk Sanat Müziği Konservatuarı'ndan 1984 yılında mezun olan Oğur, popüler müzik piyasasına ilk adımı, MFÖ topluluğunun ‘‘Güllerin İçenden’’ isimli şarkısında perdesiz gitar çalarak attı. Gitarın perdelerini sökerek eşsiz ve çok farklı bir tını yakalayan Oğur'un kendi bestelerinden oluşan albümü ‘‘Fretless’’ Avrupa'da yayınlandı ve müzik otoriteleri tarafından ‘‘olğanüstü’’ olarak nitelendirildi.

Aynı albümün Türkiye'de yayınlanan versiyonu ‘‘Bir Ömürlük Misafir’’ ise, Oğur'un zirvedeki müzisyenler arasına katılmasını sağladı. Uzun yıllar stüdyo müzisyenliği yapan ve bir çok ünlü sanatçının konserlerinde hazır bulunan Oğur, film müzikleri de yaptı. Bunlardan en çok ses getireni ise ‘‘Eşkıya’’ oldu. Elazığ kökenli olan Oğur, tam bir türkü tutkunu. Büyüdüğü yörenin müthiş bir müzik hazinesine sahip olduğunu söyleyen Oğur, Bülent Ortaçgil'le de çalışmalarını sürdürüyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!