Türksat 5A uydusunun özellikleri ne? 30 Kasım'da uzaya fırlatılacak!

Güncelleme Tarihi:

Türksat 5A uydusunun özellikleri ne 30 Kasımda uzaya fırlatılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2020 11:35

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat 5A haberleşme uydusunun 2 Ekim'de teslim alınacağını belirterek, "Uydumuz 30 Kasım'da uzaya fırlatılacak" dedi. Bu gelişmenin ardından söz konusu uydu Türksat 5A'nın teknik özellikleri ve ayrıntıları merak konusu oldu. Peki, Türksat 5A uydusunun özellikleri ne?

Haberin Devamı

Türksat 5A uydusu Türkiye'nin aktif uydu filosundaki 4'üncü haberleşme uydusu olacak. Airbus D&S tarafından yapımına devam edilen, gökyüzünde dengeleri değiştirecek Türksat 5A uydusu SpaceX tarafından uzaya gönderilecek. İşte, Türksat 5A uydusu hakkında ayrıntılar...

Türksat 5A, milli imkânlarla Türkiye'de birleştirilmesi ve 2020 yılının sonunda uzaya gönderilmesi hedeflenen haberleşme uydusudur.

TAI 'nin Ankara yerleşkesindeki Uydu Montaj , Entegrasyon ve Test ( UMET) biriminde, en az %20 yerli ve milli kaynaklarla Airbus firması ile işbirliğiyle sonucunda geliştirilmiş ilk yerli teknolojilerin de kullanıldığı iletişim uydusudur. Takibinde gelecek Türksat 5-B 'de daha yüksek oranlarda yerel kaynaklar kullanılacaktır. Projenin ileriki amaçlarından birisi de, Türksat 6-B uydusunun tamamen yerli kaynaklarla geliştirilmesidir.

Haberin Devamı

Uydu tamamen 12 kilowatt elektrik güç birimi çalışacak Eurostar-3000EOR sistemi üstüne kurulmuş ve 3,5 ton ağırlığa sahiptir. Yörünge yerleşimi olarak 31° Doğu yörüngesi hedeflenmiştir. Uydunun fırlatılması 2020 sonunda planlanmış ve roket tercihi olarak Falcon 9 roketi tercih edilmiştir. Uydunun yörünge görev süresi olarak 15 yıl üzerinde olması beklenmektedir.

BAKMADAN GEÇME!