Türkmen lidere suikast

Güncelleme Tarihi:

Türkmen lidere suikast
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2007 12:01

Irak'ta her gün yüzlerce kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırılar bu kez Irak Türkmen Cephesi'nin (ITC) Başkanı Sadettin Ergeç'i hedef aldı. Ergeç, bombalı sukisttan şans eseri kurtuldu.

Haberin Devamı

 Türkmen lider son anda kurtuldu - Video

Muharrem ayı törenlerine katılmak için Tuzhurmatu ve Beşir Köyüne Giden ITC lideri Ergeç'in de içinde bulunduğu konvoy yoldan geçerken üç ayrı bomba patladı.

Saldırıda şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.Suikast girişiminin kimler tarafından gerçekleştirildiği konusunda herhangi bir bilgiye ulaşılamadı.

Türkmenleri hedef alan saldıraların son dönemde iyice artması dikkat çekiyor. Hatırlanacağı gibi 17 Ocak'ta  Kerkük'de de içi bomba yüklü  bir kamyonetin infilak etmesi sonucu 8 Türkmen ölmüş, ikisi ağır yaralı olmak üzere aralarında 15 polisin de bulunduğu 45 Türkmen yaralanmıştı. Kerkük'te daha öncede bir inşaat firmasında çalışan iki Türkmen mühendis ile bir Türkmen işçi öldürülmüştü. Türkiye'nin büyük hassasiyet gösterdiği bu kentte, varlıklı  bir Türkmen işadamına ait süpermarket de bombalı saldırıya uğramış ve yüksek miktarda maddi zarar meydana gelmişti. Bir Türkmen kuyumcunun dükkanı ile evi de kundaklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!