Türklerin evlerini kundaklayan sağcıya 12 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Türklerin evlerini kundaklayan sağcıya 12 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2013 19:32

Fransa’da 2010 yılında üç Türk ailenin evini ateşe veren aşırı sağcı Laurent Roeckel, mahkemenin saldırının “ırkçılık sebebiyle kundaklama” olduğuna karar vermesinin ardından 12 yıl hapse mahkum edildi.

Haberin Devamı

Strasbourg’un dışında Vendheim mahallesindeki yangınları çıkardığını itiraf eden Roeckel, niyetinin aileleri korkutmak ve “yabancılara bu bölgede hoş karşılanmadıkları mesajını göndermek” olduğunu söyledi.

Mahkemede verilen ifadelerde, evlerin sakinlerinin tamamı saldırılardan yara almadan kurtulsa da Roeckel’in eylemlerinin sonuçlarının çok ciddi olduğu belirtildi. Aşırı sağcı saldırganın özellikle kapıların önüne yanan çöp varilleri yerleştirerek içerdekilerin kaçmasını önlemeye çalıştığı ifade edildi.

Saldırıya uğrayan evlerden bir tanesinin duvarına Nazi sembolü swastika da çizilmişti.

Davanın taraflarından ırkçılık karşıtı MRAP örgütünün avukatı Christine Mengus, “1930’larda olduğu gibi bugün de yabancılar toplumumuzda kötü giden her şey için günah keçisi ilan ediliyor” dedi.

Haberin Devamı

Ailelerin telefon rehberinde isimlerine bakılarak hedef alındığını hatırlatan Mengus, “Dumandan boğulabilir ya da yataklarında diri diri yanabilirlerdi” diye konuştu.

Roeckel’in avukatı ise 28 yaşındaki saldırganın, okuldan mezun olduğu günden bu yana işsiz, yalnız bir karakter olduğunu belirtti. Roeckel’in aşırı sağcı “Önce Alsace” isimli bir grupla yakınlığı olduğunu belirten avukatı, “Bir ideologdan değil, aptal gibi sloganların peşinden giden bir kişiden bahsediyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!