Türkler haftada 2 kez aganigi...

Güncelleme Tarihi:

Türkler haftada 2 kez aganigi...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü prezervatif firması Durex'in yaptırdığı bir araştırmaya göre Türk insanı haftada 2, yılda ortalama 104 kez cinsel ilişkiye giriyor. Piar Gallup'a yaptırılan araştırmada, ‘Ne sıklıkta cinsel ilişkide bulunuyorsunuz?’ sorusuna ‘‘Haftada 1-2 kez’’ yanıtı verenlerin sayısı yüzde 26 ile birinci sırada yer aldı. Haftada bir kez ilişkiye girdiklerini söyleyenlerin sayısı yüzde 18 iken, hiç cinsel ilişkiye girmeyen 18-24 yaş grubundaki gençlerin yanıtları da göze alındığında Türk insanın yılda ortalama 104 kez cinsel ilişkiye girdiği ortaya çıktı. ‘Bugüne kadar kaç farklı kişiyle cinsel ilişkiye girdiniz?’ sorusuna erkeklerin yüzde 32'si ‘‘2-5 arası’’ yanıtını verirken, yüzde 26'sı ‘‘1’’ yüzde 18'i ‘‘6-10 arası’’ yanıtını verdi. Kadınların yüzde 85'i ise bu soruya ‘‘1’’ yanıtını verdi. ‘‘Hayatınızda hiç prezervatif kullandınız mı?’’ sorusuna erkeklerin yüzde 53'ü ‘‘evet’’ yanıtını verirken, kadınlarda bu rakam yüzde 35 ile sınırlı kaldı. Korunma yöntemleri arasında prezervatif yüzde 31 oranıyla birinci sırada yer alırken, yüz kişiden 24'ünün hiç korunmadığı ortaya çıktı.

İlk kez cinsel ilişki sırasında ise korunmama yüzdesinin yüzde 46 olduğu saptandı. Durex'in araştırmaya yönelik yaptığı yazılı açıklamada, uzmanların, AIDS başta olmak üzere cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmada en etkin yöntemin prezervatif olduğunu savundukları vurgulandı.

Korunmaya yönelik istatistikler Türkiye'de prezervatif kullanımının Batı standartlarından düşük olduğunu ortaya koyarken, açıklamada Durex Türkiye Genel Müdürü Erdinç Nuray'ın da korunmaya yeterli derecede önem verilmediği konusundaki görüşlerine yer verildi.

Nuray'ın görüşü şöyle:

‘‘Bu bulgular çiftlerin birbirini riske atabildiğini gösteriyor. Gerek kendi, gerek karşımızdakinin sağlığı için daha dikkatli davranmalıyız. Sağlıklı cinsel ilişki sağlıklı yaşam demektir.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!