Türkler fuarda buluştu

Güncelleme Tarihi:

Türkler fuarda buluştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2007 22:56

Haberin Devamı

BAKAY Grubu ile çeşitli kurum ve kuruluşların desteğiyle 9-11 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen "Buluşma 2007 Türk Fuarı" açılışına büyük bir davetli topluluğu katıldı. Anvers Başkonsolosu Görül Sökmensüer, Büyükelçilik Ticaret Müşaviri Emine Şendil, Türk kökenli senatör ve Gent Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Pehlivan, SP.A milletvekili Jo Vermeulen, Temse Belediye Başkanı Luc De Ryck, Bakay Grubu temsilcileri Ali Bakay, Turan Bakay, Salman Bakay, STP (Geleceğe Birlikte Yürüyelim Partisi) Başkanı Veysel Kars, belediye meclis üyeleri Şener Uğurlu, Halis Kökten, HOTİAD (Hollanda Türk İşadamları Derneği) Başkanı Mehmet Soytürk, TÜSİAD Brüksel Temsilcisi Dr. Bahadır Kaleağası, BETİAD (Belçika Türk İşadamları Derneği) Genel Sekreteri Kenan Sönmez, Türkiye Araştırmalar Merkezi temsilcisi Yunus Ulusoy, Gent Çağdaş Dernekler Federasyonu Temsilcisi Okyay Karataş, Belçika Türk Dernekler Birliği Başkanı Rıfat Can, TDK temsilcisi Mustafa Duran, UNACO Başkanı Ali Anaz ile çok sayıda iş adamı ile davetlinin katıldığı açılışta yapılan konuşmalarda ekonomik alandaki güç birlikteliğinin önemine değinildi.

Haberin Devamı

DESTEĞE HAZIRIZ

Fuarın düzenlenmesi ile ilgili çalışmaları ve Türk işadamlarının yarattığı potansiyel hakkında bilgiler veren Bakay Grubu temsilcisi Salman Bakay’ın konuşmasından sonra söz alan Anvers Başkonsolosu Gürol Sökmensüer, "Böyle önemli bir fuara Anvers bölgesi ve dolayısıyla

/images/100/0x0/55eb60fdf018fbb8f8bd48ec
Flaman kesimi olarak ev sahipliği yapılması fevkalade önemli. Belçika'daki ve diğer ülkelerdeki girişimcilerin bir araya gelmesi, tanışması, birlikte oluşturması, ekonomik güçlerini sergilemesi çok önemli" diyerek, bu tür çalışmalar için her zaman desteğe hazır olduklarını söyledi.

TİCARETE HİZMET

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Emine Şendil de yaptığı konuşmada, "Açılışını yapmakta olduğumuz bu fuar Belçika ile Türkiye arasındaki ikili ticarete de önemli katkılar yapacaktır. İki ülke arasındaki bilgi ve teknolojiye bağlı yatırımların da artmasına katkılar sağlayacaktır. Zira Türkiye’nin birinci önceliği ihracatımızın geliştirilmesidir" dedi.

Haberin Devamı

BAŞARI DİLEDİLER

Açılış resepsiyonda Temse Belediye Başkanı Luc De Ryck, SP.A milletvekili Jo Vermeulen, BETİAD temsilcisi Kenan Sönmez, HOTİAD temsilcisi Mehmet Soytürk, TÜSİAD temsilcisi Dr. Bahadır Kaleağası, TDK temsilcisi Mustafa Duran, Türkiye Araştırmalar Merkezi temsilcisi Yunus Ulusoy, Gent Çağdaş Dernekler Federasyonu Başkanı Okyay Karataş da birer konuşma yaparak, fuarını açılışına katkı yapanları tebrik edip, kutladılar.

Temse Kenti’ndeki fuar alanı Wasland Expo Hallen’de gerçekleştirilen ve 11 Şubat Pazar günü saat 21.00'de son bulacak fuar süresince gıda, iletişim, turizm, iç dekorasyon, tekstil ürünlerinin sergilenmesinin yanı sıra kültürel etkinliklere de yer verileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Kapelanielaan, 27-B910/Temse adresinde gerçekleştirilen fuar ile ilgili daha geniş bilgiyi isteyenler 0032487145925 veya 00491792382025 numaralı telefonlardan alabilecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!