Türkiye’yi yasa boğan Güleda Cankel kimdir? Güleda Cankel'in katili Zafer'in ifadesi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’yi yasa boğan Güleda Cankel kimdir Güleda Cankelin katili Zaferin ifadesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2019 16:57

Türkiye Güleda Cankel olayıyla sarsıldı. Henüz 19’undaki genç kızın katiline Türkiye’nin dört bir yanından tepki yağıyor. Eski sevgilisi tarafından öldürülen Güleda Cankel' memleketi Muğla’ya getirilerek toprağa verildi. Öte yandan genç kızın sevgilisi Zafer Pehlivan cinayetin sinyallerini bir hafta önce sosyal medyadan verdiği ortaya çıktı. Peki, Güleda Cankel kimdir? İşte, Güleda Cankel'in katili Zafer'in ifadesi...

Haberin Devamı

Genç yaşta sevgilisi tarafından katledilen Güleda Cankel, Türkiye’yi yasa boğdu. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Fotoğrafçılık Bölümü öğrencisi Güleda Cankel'in ölümüyle ilgili ayrıntılar ortaya çıkarken; sosyal medyada olaya tepki yağmaya devam ediyor. Peki, Güleda Cankel olayı nedir? Güleda Cankel kimdir?

Isparta'da üniversite öğrencisi Güleda Cankel, Muğla'dan ziyaretine gelen erkek arkadaşı olduğu öne sürülen kişi tarafından öldürüldü. Genç kızın önce boğazının sıkıldığı, sonra bıçaklandığı belirlenirken, zanlı gözaltına aldı.

KATİLİ ESKİ ERKEK ARKADAŞI

Isparta'da Güleda Cankel'i öldüren şüphelinin, eski erkek arkadaşı Zafer P. (19) olduğu belirlendi. Muğla'dan gelen Zafer P.'nin Güleda Cankel'in kaldığı aparta gittiği, burada ikilinin pazar gecesi sabaha kadar tartıştığı ortaya çıktı. Zafer P.'nin bu tartışma sırasında Güleda Cankel'i darbettiği ve genç kızın pazartesi günü sabahı hastaneye gidip tedavi olduğu belirlendi. Daha sonra aparta dönen Güleda Cankel'in Zafer P. ile yeniden tartıştığı, şüphelinin öğle saatlerinde genç kızı önce boğmaya çalıştığı, ardından bıçaklayarak öldürdüğü ortaya çıktı.

'SEVER Mİ HER KALP KATİLİNİ' PAYLAŞIMI

Haberin Devamı

Isparta'da, eski sevgilisi tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Güleda Cankel'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar, yürek burktu. Cankel'in, öldürüldüğü gün olan 17 Kasım'da, Twitter hesabındaki son paylaşımında, 'Kapatın şehrin ışınlarını günahı düşümde kalsın' yazdığı görüldü. Cankel'in önceki günlerde ise 'Nefes almak değilmiş yaşamak', 'Mutlu ol her şey yolunda gittiği için değil her şeyi yoluna sokabilecek güce sahipsin diye' yazdığı ortaya çıktı.

Güleda Cankel'in 14 Kasım'daki paylaşımında 'Sever mi her kalp katilini' yazdığı, bir diğer paylaşımında ise 'İnsanları tanıdıkça kendimi köpekleri daha çok severken buluyorum' yazdığı görüldü.

GÜLEDA CANKEL'İN KATİLİNİN İFADESİ

Pehlivan emniyetteki ifadesinde, Cankel ile görüşmek için 15 Kasım Cuma günü Muğla’dan Isparta’ya gittiğini, ardından kızın kaldığı aparta geçtiğini söyledi. Evde kimse olmadığını anlayınca otogara döndüğü öğrenilen Pehlivan, iki gün burada bekledi. 17 Kasım Pazar günü saat 18.00 sıralarında ikinci kez Cankel’in kaldığı aparta giden Pehlivan ışığın yandığını görünce zili çaldı. 

Haberin Devamı

Cankel’in kapıyı açıp, kendisini görünce hızla kapattığını daha sonra yeniden açtığını anlatan Pehlivan, emniyetteki ifadesinde şunları söyledi:
“İçeri girdim, sonra kapı çaldı. Gelen, Osman diye biriydi. Güleda içeri almak istemedi. Ben Osman’ı gördüm, aşağı beraber indik. Osman bana Güleda’yı rahat bırakmamı söyledi. Ben de ‘5 yıllık arkadaşlığımız var, nasıl bırakayım?’ dedim. Osman’a gitmesini söyledim. O da gitti. Güleda ile eve çıktık. Annesini aradı. Kapatınca telefonu geri aldım.”

Pehlivan, ifadesinin devamında, telefonu elinden aldıktan sonra Cankel’in, kapıya doğru koşmaya başladığını ancak kapı kilitli olduğu için kaçamadığını söyledi. Cankel’i boğazını sıkarak, yan odaya götürdüğünü anlatan Pehlivan'ın ifadesinde şunları söylediği öğrenildi:
“Boğazını sıktığım için hava alamadığını, dışarı çıkmak istediğini söyledi. Markete gittik. Kaçmaya başladı. Sonra telefonunu istedi. Osman’ı aradığını görünce telefonu kırdım. Yine kaçmaya başladı. Yakaladım. Aparta götürdüm. Boğazını tekrar sıktım. Hava alamadığını söyledi. Dışarı çıkmak istedi. Dışarı çıkınca tekrar kaçmaya başladı. Yakaladım.”

Haberin Devamı

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekiplerinin geldiğini ancak Güleda’nın kendisinden şikâyetçi olmadığını öne süren Pehlivan’ın, “Onu hastaneye götürdüler. Hastaneye gittim, sonra Güleda’yla beni karakola götürdüler. Güleda şikâyetçi olmadı. Onu evine götürdüler. Beni de bıraktılar. Aparta gittim. Nasıl olduğunu sordum. Kötü olduğunu söyleyince hastaneye götürdüm. Daha sonra eve döndük, uyumuşuz. Saat 10.00 gibi kalktık. Güleda bana, ‘Sen nasıl erkeksin? Beni dövdün’ dedi” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Zafer Pehlivan, Güleda Cankel’i saat 11.00 sıralarında öldürdüğünü belirttiği ifadesinde, “Boğazını sıktım. Morarmaya başladı. Sesi gitti, boğazından hırıltılar geliyordu. Orada bulunan kabloyu gördüm. Boğazına sardım ve sıkmaya devam ettim. Sonra kalbini kontrol ettim. Yaşadığını görünce bıçağı kalbine sapladım. Ben de karakola geldim” dedi. Cankel’in cenazesi, memleketi Muğla’ya getirilerek toprağa verildi.

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞIYOR

Güleda Cankel olayı sosyal medyanın da ana gündem konusu oldu. Vatandaşlar, "Güleda Cankel" etiketiyle olay karşısındaki yaşadıkları üzüntüyü dile getirirken; katilinin cezasını bulmasına yönelik paylaşımlarda bulunuyor. 

"Sevmeyin katillerinizi. Onların acıması yok. Sevgi değil bu.
5 gün önce bu paylaşımı yapan Güleda, dün sosyal medya hesabında 'bitti' yazan Zafer Pehlivan tarafından ilk önce dövüldü ,sonra boğmaya çalıştı katil, yetmedi bıçaklayarak öldürdü."19 yaşında hayalleri hayatları olan bir genç kadını öldürmenin aşkla sevgiyle kıskançlıkla alakası olamaz.

"Kimse kimse için doğmadı, kimsenin keyfi için ölemez.
Mekanın cennet olsun.
Daha 19 yaşında #GüledaCankel"

Haberin Devamı

"19 yaşında sevgilisi tarafından öldürüldü. Sevgilisi öldürdükten sonra 'sevgisi sonsuz ömrü kısa kelebeğim' diye paylaşım yapıp teslim oldu. Sevgi böyle birşey değil. Seven sevdiğine zarar veremez. Hak ettiğini yaşayacaksın.
#güledacankel"

"Isparta'da üniversite okuyan 19 yaşındaki #GüledaCankel, eski sevgilisi olduğu belirtilen kişi tarafından bıçaklanarak öldürüIdü.
Ölüyorlar, susuyoruz en kötüsü unutuyoruz!
"Nasıl insan oldunuz, nasıl bunları yapabiliyorsunuz, seven insan sevdiğini nasıl öldürebilir, yokluğunda nasıl bir hal alacaksın bilmem ama cehennemi bu dünyada yaşamanı isterim.
#GüledaCankel"

"Şu zalim dünyada, kendinden güçsüzü ezen, kendi istediğini dayatan, zorla sahip olmaya çalışan zihniyet malesef hiç eksilmiyor.
Hergün birisini Melek olarak gönderiyoruz... Sonsuzluğa..."

"Bazı şeylerin adına sevgi sevgi demeyin, sevgiye haksızlık etmeyin.
Eski sevgilisi tarafından öldürülen henüz daha 19 yaşında bir güzellikti o. Neden böyle oluyor neden bu tarz saçmalıklarla her gün bir yenisi ekleniyor. Artık takıntılarınıza sevgiyi kılıf yapmayın"

“Sevgi, öldürmek değil yaşatmaktır” Sana kıyan ellere, kıyılması dileğiyle. Mekanın cennet olsun" #GüledaCankel

"19 yaşındaki kızı eski sevgilisi bıçaklayarak öldürmüş ardından da böyle hikaye atmış. “Canınız istediği zaman ölmeyeceksiniz” demiş kendisi istediği zaman öldürmek için. Bazen insan erkek olduğuna utanıyor ya şuan o an #Güledacankel"

"Daha 19 yaşında olan Güleda Cankel , sevgilisi tarafından önce boğulup daha sonra bıçaklanarak öldürülmüş , Muğla’nın ,hepimizin canı ciğeri yandı yeter artık ... Mekanın cennet olsun melek.."

BAKMADAN GEÇME!