Türkiye'nin tematik üniversitesi kapılarını açıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin tematik üniversitesi kapılarını açıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2012 19:27

İnsani Değerler ve Ruh Sağlığı Vakfı tarafından kurulan Üsküdar Üniversitesi, 2012-2013 eğitim yılında kapılarını açacak.

Haberin Devamı

Swissotel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Üsküdar Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, üniversitelerinin Türkiye'nin davranış sağlığı  ve bilimleri hakkında eğitim verecek ilk tematik üniversitesi olduğunu belirtti.

“Üsküdar Üniversitesi davranışsal sağlık bilimlerine ilgi duyan  öğrenciler için klinik ve uygulama imkanlarında tek alternatif” diyen Tarhan,  2011 yılının mart ayında kurulan üniversitenin, en iyi eğitimi verebilmek için  zengin bir akademik kadro oluşturmaya çalıştığını söyledi.

/images/100/0x0/55ea3477f018fbb8f8714082


Üniversitede eğitim alan öğrencilerin, aynı zamanda NPİSTANBUL  Nöropsikiyatri Hastanesi'nde de uygulama yaparak bilgilerini pekiştirme imkanı  bulacaklarını ifade eden Tarhan, “Biyomühendislik alanında beyin pili üretimi  üzerine çalışacak öğretim üyelerimiz var. Nörogörüntüleme ve beyin uyarım  testleri için 1600 metrekarelik bir alan üzerine kurduğumuz laboratuvarlarımız  var. Sağlık fiziği gibi konularda benzersiz uygulama ve klinik imkanları  sunuyoruz. Bilgisayar mühendisliği alanında geleceğin bilişimi olan Beyin  Bilgisayar Arayüzü (BCI) geliştirilmesi ve yapay zeka çalışmalarının klinik  altyapısında alternatifimiz yok. Bu alanlarda öğrencilerin eğitim alabilecekleri  tek kurum, Üsküdar Üniversitesi'dir” diye konuştu.

Son dönemde psikoloji konularına ilginin arttığını belirten Tarhan, bunun  için davranış bilimleri ağırlıklı bir üniversite kurulduğunu kaydetti.
/images/100/0x0/55ea3477f018fbb8f8714084


Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zelka, İngilizce  ve Türkçe eğitim yapacaklarını ifade ederek, “Özellikle psikolojide çok  iddialıyız. YÖK'ün, üniversitelerden istediği asgari öğretim üyesi kadrosu 6  kişiyken bizim 20 kişilik bir öğretim üyesi kadromuz var. Diğer bölümlerde de çok  ciddi ve güçlü kadrolarımız var” dedi.

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ

Haberin Devamı

Bağlarbaşı yerleşkesinde kapılarını açacak üniversite, insan ve toplum  bilimleri, mühendislik ve doğa bilimleri, sağlık bilimleri fakülteleri ile sağlık  hizmetleri meslek yüksekokulu için 1020 kişilik öğrenci kontenjanına sahip. 100  kişilik eğitim kadrosunda, alanında önemli çalışmalara imza atmış bilim insanları  bulunan üniversitede, psikoloji, felsefe, sağlık, genetik, mühendislik  birlikteliğinin gerçekleştirilmesi ve multidisipliner bir eğitim verilmesi  hedefleniyor.

Uluslararası kabul gören bir dünya üniversitesi olma hedefi bulunan  Üsküdar Üniversitesi'nde, ÖSYM burslarına ek olarak başarılı yetim öğrencilere  yüzde 50 burs verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!