Türkiye'nin kültür sanat gündemi

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin kültür sanat gündemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Antalya'da Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin açtığı sergi... İzmir'de resmi kendisi ve ailesi için bir yaşam sevinci olarak gören Pürnazhan Hasdemir'in resimleri... Ölümüyle ressam sahibini üzüntüye boğan köpek Miki'nin son akşamı... Ayşegül Sarıca'dan piyano resitali... Randy Weston'dan ritmik Afrika ezgileri... Mersin'in yeni Şiir Dergisi Islık... Ve dahası. Bu hafta ilk beşe giren filmler... Haftanın en çok satan kitapları, albümleri ve yeni çıkanlar... Haftanın olayı... Haftanın Mekanı...

Radio Days

Yapı Kredi Sanat Festivali'98 'in ilginç konuklarından biri Radio Days. Grup, radyonun altın çağını yaşadığı 1940'lı yılların atmosferini bu ayın sonlarına doğru yeniden yaşatacak İstanbullu müzikseverlere.

Sınırları aşmak

İZFAŞ, Türk, Alman ve Fransız üç sanatçının, ‘‘Sınırları Aşmak’’ adlı sergisini konuk ediyor İzmir'de. Dokuz Eylül Üniversitesi, Alman Kültür Merkezi ve Fransız Kültür Merkezi'nin işbirliği ile açılan Cengiz Çekil, Nicole Eisenberg ve H. Otto Kamphues'in ortak sergisinde, üç sanatçının tezekten süzme çay poşetine, balık derisinden plastiğe kadar çok farklı materyal kullanarak oluşturduğu çalışmalar ilgi çekiyor. Sergi, 20 Haziran'a kadar sürecek.

Yaşam sevinci

Pürnazhan Hasdemir, eserlerini İzmir Konak Akbank Sanat Galerisi'nde sergiliyor. Hasdemir, resim sanatını kendisi ve ailesi için bir yaşam sevinci olarak ifade ediyor. 41 çalışması 19 Haziran'a kadar görülebilir.

Çocuk Tiyatrosu Festivali başlıyor

1. Uluslararası İstanbul Çocuk Tiyatrosu Festivali 8-21 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival 'Tiyatro... Tiyatro... Dergisi' tarafından T. C. Kültür Bakanlığı katkıları ile düzenleniyor. Toplam 12 ülke ve 14 ekibin yer aldığı festivalde izleyiciler, Avrupa, Asya ve Amerika kıtalarında gelişen çocuk tiyatrolarını tanıtan örneklere ulaşacaklar. Gösteriler Rumeli Hisarı, Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Kenter Tiyatrosu, Afife Jale Sahnesi, Taksim Sahnesi, Yunus Emre Kültür Merkezi, Aziz Nesin Sahnesi ve Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde yapılacak. Ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için 293 72 77 ve 243 09 37 no'lu telefonlara başvurulabiliyor.

Orhan Peker Doku'da

Orhan Peker'in resimlerinden oluşan sergi Ankara Doku Sanat Galerisi 1. Salon'da sürüyor. İkinci salonda ise Tuncay Betil'in resim sergisi var. Her iki sergi de 15 Haziran'a kadar sürecek.

Miki'nin son akşamı

Ressam Figen Ergin son dönem çalışmalarını Ankara İlayda Sanat Galerisi'nde sergiliyor. At, balerin ve kadın portrelerinden tanıdığımız ünlü ressam, son sergisinde geçtiğimiz yılbaşında 19 yaşındayken kaybettiği köpeği Miki'nin anısına yaptığı çalışmaları sergiliyor. 25 Haziran'a kadar görülebilir.

Afrika esintisi

Geniş hayal gücü ve yenilikçi yapısıyla müzik dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Randy Weston, Yapı Kredi Sanat Festivali çerçevesinde, 11 Haziran'da İstanbul Açıkhava Tiyatrosu'nda müzikseverlerle buluşuyor. Afrika'nın zengin ritmik mirasını müziğinde ağırlıklı olarak kullanan bu büyük ustanın konseri saat 21.15'te.

Liselilerden sergi

Antalya Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırladığı resim sergisi ANSAN'da açıldı. Öğrencilerin okulda yaptıkları resimlerden oluşan sergi 15 Haziran'a kadar açık kalacak. Sergide yağlı boya, karakalem baskı çalışmaları ve el işleri yeralıyor.

İki sanatçı

Yaşarbank İstanbul Sanat Galerisi Sergi Salonu bu ay iki sanatçının yapıtlarına evsahipliği yapıyor. Billur Mazlumca'nın resimleri 19 Haziran, Sema Çulam'ın resimleri de 12 Haziran'a kadar sergilenecek. Üstteki Billur Mazlumca'ya ait bir tablo.

Pena'dan final

İspanyol gitar ustası Paco Pena, Yapı Kredi Sanat Festivali'nin kapanış gösterisini yapacak. Topluluk, Arte y Pasion adlı gösteriyle Akdeniz'in ritmlerini İstanbul Açıkhava Tiyatrosu'nda taşıyacak.

Sarıca'dan resital

Piyanist Ayşegül Sarıca, 12 Haziran'da saat 19.00'dan itibaren İstanbul Atatürk Kültür Merkezi Konser Salonu'nda bir resital verecek. Sanatçı, Schubert, Beethoven, Debussy ve Ravel'in eserlerinden oluşan bir program sunacak müzikseverlere.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!