Türkiye’nin ilk ‘şampiyon’ başkanı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin ilk ‘şampiyon’ başkanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2021 07:00

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, OECD Kapsayıcı Büyüme için Şampiyon Belediye Başkanları Koalisyonu’na Türkiye’den ilk davet edilen belediye başkanı unvanını kazandı.

Haberin Devamı

Şahin Ankara’da düzenlenen resepsiyonla davet mektubunu aldı. Resepsiyona TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yanı sıra Ankara Valisi Vasip Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, milletvekilleri, diğer illerin belediye başkanları, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, 36 ülkenin Türkiye Büyükelçileri ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da katıldı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, konuşmasında “İnsanı merkeze alan belediyecilik anlayışının Gaziantep’te başarıyla uygulandığı Şahin’in koalisyona kabulü ile tescillenmiştir” dedi.

Türkiye’nin ilk ‘şampiyon’ başkanı

Haberin Devamı

Resepsiyonun sonunda Başkan Fatma Şahin’e, OECD Genel Sekreteri Angel Guria ve Şampiyon Belediye Başkanları Lideri Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo tarafından ortak imzalı koalisyonun davet mektubu verildi. Fatma Şahin de konuşmasında kentte gerçekleştirdikleri projeleri anlatırken “Gaziantep dibindeki koca kaosa rağmen, bugün Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesini oluşturduysa burada şampiyon olan Gaziantep’in işçisidir, iş dünyasıdır, çaycısıdır, temizlikçisidir, çiftçisidir, oda başkanıdır, valisidir” diye konuştu.

Koalisyonda New York, Los Angeles, Paris, Liverpool gibi dünya genelinde başarılarıyla adından söz ettiren 60’ı aşkın belediye başkanı yer alıyor. Fatma Şahin, 28 Mayıs’ta Paris’te düzenlenecek olan koalisyon toplantısına ilk kez katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!