Türkiye'den 3 balık haberi

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeden 3 balık haberi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2015 16:29

Boztepe Barajı’nın taştı, tahliye alanında binlerce balık telef oldu. Ortaya çıkan manzara adeta balık tarlasını andırdı. Yasağa rağmen Keban Baraj Gölün'de avlanan 1,5 ton balığa el konuldu. Diğer balıkların aksine avlanma yasağı konmayan çünkü diğer canlı türlerinin korkulu rüyası olan "Canavar balığın" avlanmasına son sürat devam ediliyor.

Haberin Devamı

TOKAT’ın Zile İlçesi’ne 25 kilometre uzaklıkta bulunan Yıldıztepe Beldesi’nde, bölgeye sulama amacı ile bulunan Boztepe Barajı'nın su düzeyi yağışlar ve karların erimesiyle arttı. Artan su seviyesi dolayısıyla baraj suyu, dolusavaktan tahliye oldu. Fakat tahliye olan suyun çekilmesiyle birlikte binlerce balık da telef oldu. Belde sakinleri telef olan balıkların görüntülerini sosyal paylaşım sitesinde paylaştı. Görüntüde tahliye alanı çevresinin telef olan binlerce balıklarla dolduğu görüldü. Zile Sulama Birliği’ne ait olan barajdaki ölümlerle ilgili inceleme başlatıldı.

1.5 TON BALIK ELE GEÇİRİLDİ

Elazığ’ın Keban İlçesi’nde balıkların yavrulama dönemine girmesi nedeniyle av yasağı bulunmasına rağmen kaçak bir şekilde avlanan kişilere yönelik Elazığ Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler çalışma başlattı. Keban Baraj Gölü’nden çıkarılan 1.5 ton aynalı sazan ve turna balığını Diyarbakır’a götüren 37 yaşındaki A.C., balıklarla ile birlikte yakalandı. Kaçak avlanan balıklara el konulurken, şüpheli A.Ç. gözaltına alındı. Şüpheliye, Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bin 500 lira para cezası kesildikten sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Türkiyeden 3 balık haberi

CANAVAR BALIĞA AV YASAĞI YOK

BURSA’nın İznik İlçesi’ndeki gölde yaşayan diğer canlı türlerinin korkulu rüyası olan ve balıkçılar tarafından 'Canavar balık’ olarak adlandırılan Gümüş balığı avı devam ediyor. Av yasağı kapsamı dışında tutulan Gümüş balıkları ihraç ediliyor.

Karadeniz ve Akdeniz’de yaşayan tatlı su olmasına rağmen İznik Gölü’ne de uyum sağlayan 7-9 santimetre uzunluğundaki Gümüş balığı, plankton ve diğer balıkların yumurtaları ile beslendiği için canlı türlerine zarar veriyor. Latince adı ’Atherina’ olan gümüş balığı diğer canlı türlerine zarar verdiği için av yasağı kapsamı dışında bırakılıyor.

Türkiyeden 3 balık haberi

Haberin Devamı

İznik Merkez Su Ürünleri Kooperatifi’ne bağlı balıkçılar, ’Canavar’ adını verdikleri gümüş balıklarından günde ortalama 2-4 ton arasında avlıyor. Avlanan gümüş balıklarının tamama yakını başta Yunanistan, Fransa ve İspanya olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Kilosu bir liradan satılan balıkların bu ülkede cips haline getirilerek tüketildiği bildirildi.

BAKMADAN GEÇME!