Türkiye'deki yerel seçimler Rum basınında

Güncelleme Tarihi:

Türkiyedeki yerel seçimler Rum basınında
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2009 11:22

RUM basını, Türkiye'deki yerel seçimlere geniş yer verdi. Gazeteler, seçimler esnasında ölümlerle sonuçlanan şiddet olayları görüldüğünü iktidardaki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisi AKP oylarının beklenenden az olduğunu yazdı.

Fileleftheros gazetesi, ‘Türkiye'deki Seçimler Kana Boyandı- Kavgalarla Damgalandı' başlığını kullanırken, ‘Haravgi' gazetesi, ‘Türkiye’de Kanlı Sandıklar- Erdoğan’ın Partisi Kazanıyor, Ancak Beklenen Oranda Değil' diye yazdı.

Güney Kıbrıs’ta yayınlanan ‘Politis' gazetesi ise, ‘Erdoğan için hoşnutsuzluk- Yerel seçimlerde hükümetteki parti için acı zafer' başlığını kullandı. ‘Alithia' gazetesi de ‘Erdoğan ikilemde- AKP'nin Oylarında yüzde 6'lık beklenmedik düşüş Türkiye'de yeni dünya düzeni oluşturuyor- Tayip Erdoğan'ın mağlubiyeti 'başlığını kullandı. ‘Tharros' gazetesi ise, ‘Türkiye'de kanlı seçimler- Tayip Erdoğan'ın partisinin hayal kırıklığı', ‘Simerini' de ‘Erdoğan: Galip ya da ‘Fatih’- 6 ölü ile sonuçlanan olaylar' başlığını kullandığı haberlere yer verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!