Türkiye yeni yılı böyle karşıladı! Coşkulu kutlama

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2022 00:35

Türkiye 2022'ye 'merhaba' dedi. Yeni yılın ilk dakikalarında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde hava fişek gösterileriyle renkli görüntüler oluşurken, Burdur’da İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 112 Acil Sağlık, Emniyet Müdürlüğünde görevli polis ve Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı personeller yeni yılı görevlerinin başında karşıladı.

Haberin Devamı

İşte Türkiye'nin dört bir yanından gelen coşkulu yeni yıl kutlamaları:

İSTANBUL

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ'NDE HAVAİ FİŞEK ŞOVU

Yeni yılın ilk dakikalarında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü renkli görüntülere sahne oldu. 2022'ye girildiği ilk dakikalarda köprüyü kullanan sürücüler havai fişek gösterisi altında ilerledi. Köprünün ışıl ışıl görüntüsünün yanında havai fişek gösterisi renkli görüntülere sahne oldu.

Türkiye yeni yılı böyle karşıladı Coşkulu kutlama

YENİ YILI DENİZE GİREREK KARŞILADILAR

Fatih Sarayburnu’nda yaz kış demeden denize giren ve ‘Sarayburnu Fatihleri’ olarak bilinen grup, 2022 yılına denizde ‘merhaba’ dedi. Yaşları 40 ile 56 yaş arasında olan grup üyeleri, soğuk havaya aldırış etmeden denize girdi. Yeni yıla denizde yüzerek giren Yüksel Sönmez, “2022 yılının tüm dünyaya ve Müslüman ailesine hayırlı olmasını diliyorum. Devamlı her sene biz bunu yapıyoruz. Her yılbaşı burada denize giriyoruz. Biz zaten Sarayburnu fatihleri olarak 365 gün burada denize giriyoruz. Su bizim için bir şifadır” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye yeni yılı böyle karşıladı Coşkulu kutlama

ANKARA

Ankara’nın gözde noktalarından biri olan Kızılay’da yeni yıl coşkuyla karşılandı. Saatlerin 00.00'ı göstermesiyle birlikte yeni yıla Ankara’da girenler, büyük bir mutluluk yaşandı. Akşam saatlerinden itibaren yoğunluğun yaşandığı noktada, 2022'in gelişi renkli görüntülere sahne oldu.

Türkiye yeni yılı böyle karşıladı Coşkulu kutlama


İZMİRLİ KONSERLERLE YILBAŞINI KARŞILADI


İzmir'de kenti saran yeni yıl coşkusu İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konserler ve DJ performanslarıyla zirveye çıktı. Yılbaşı kutlamaları kapsamında sokaklar rengarenk süslerle ve ışıklarla donatılırken, binlerce kişi konserlerin düzenlendiği Cumhuriyet Meydanına akın etti. ’İzmir'in yeni yüzyılı başlıyor’ programı kapsamında DJ beyö ve Suat Ateşdağlı sahne aldı.

Türkiye yeni yılı böyle karşıladı Coşkulu kutlama



BURDUR

Haberin Devamı

Burdur’da İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 112 Acil Sağlık, Emniyet Müdürlüğünde görevli polis ve Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı personeller yeni yılı görevlerinin başında karşıladı. 112 Acil Sağlık personelleri bulundukları istasyonda telsiz başında görevlendirme beklerken ve itfaiye personelleri komutalarında her an hazır olarak görevlerini sürdürüyor.

Türkiye yeni yılı böyle karşıladı Coşkulu kutlama

Polis ekipleri ise kentin tüm noktalarında devriye ve uygulama görevi yürütüyor. Yeni yıl dileklerini aktaran doktor Adem Bektaşoğlu, “Bizi her zamanki gibi görevimizin başındayız. Bu vesileyle tüm halkımızın yeni yılını kutluyorum. İnşallah daha sağlıklı günlerde tekrardan bir araya geliriz” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye yeni yılı böyle karşıladı Coşkulu kutlama

ŞANLIURFA

Şanlıurfa’da konuk evlerine akın eden vatandaşlar, sıra gecesi ile yeni yıl kutlaması yaptı. Kentte yeni yılı kutlamak isteyenler konuk evlerinde türküler eşliğinde eğlenip çiğ köfte yedi. Davul ve zurna eşliğinde halay çekerek eğlenenler, yeni yılın huzur ve mutluluk getirmesini diledi.

Öte yandan, polis ekipleri ise kent genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için yoğun önlem aldı.

Türkiye yeni yılı böyle karşıladı Coşkulu kutlama


KARS
DONDURUCU SOĞUKTA YENİ YIL COŞKUSU

Yeni yıla Sarıkamış'ta giren yerli ve yabancı turistler unutulmaz bir gece yaşadı. Sarıkamış Cıbıltepe kayak tesislerinde bulunan otellerde yeni yıla giren vatandaşlar, soğuk havaya aldırış etmeden yakılan ateş başında gönüllerince eğlendi. Sarıkamış'ta düzenlenen yeni yıl programları gece geç saatlere kadar devam etti. Eğlenceye katılan vatandaşların ortak temennisi barış ve kardeşlik oldu. Öte yandan Sarıkamış ilçesinde yeni yıla daha güvenli bir ortamda girilmesi için polis ve jandarma ekipleri yoğun mesai harcadı.

Türkiye yeni yılı böyle karşıladı Coşkulu kutlama


BURSA ULUDAĞ

Haberin Devamı

Türkiye’nin ünlü kayak merkezi Uludağ’da, yeni yıl büyük bir coşkuyla kutlandı. Otellerin yüzde yüz doluluğa ulaştığı Uludağ’da, bazı tatilciler yeni yıla havai fişek gösterilerinin yapıldığı pistlerde girdi.

Kayak severlerin ’Beyaz Cennet’ olarak tanımladıkları Uludağ, yeni yıl nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Rus, Ukrayna ve Azerbaycanlı turistlerin büyük ilgi gösterdiği Uludağ’da, oteller pandemi nedeniyle, konaklayanların dışında müşteri kabul etmedi. Saat 20.00’de başlayan eğlence saat 00.00’da zirveye çıktı. Tatilcilerin büyük bölümü yeni yılı, havai fişek gösterilerinin yapıldığı pistlerde müzik eşliğinde eğlenerek girdi.

Haberin Devamı

Türkiye yeni yılı böyle karşıladı Coşkulu kutlama


MARMARİS, PİNHANİ'YLE EĞLENDİ

Marmaris'te kutlamaların adresi Kordon Caddesi oldu. Yaklaşık 7 bin kişi, belediye tarafından organize edilen alternatif rock müzik yapan Pinhani grubuyla eğlendi. Grup, Dünyadan uzak, Sen olmayınca  gibi hit şarkılarını meydanı dolduran kalabalıkla söyledi. Grup, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'ı sahneye davet ederek telefon ışıklarını açan kalabalığa doğru öz çekim yaptı. Başkan Oktay, "Marmaris beş ayda orman yangını ve su taşkınları yaşadı. Birçok felaketler yaşadık. Fakat yılmadan sizlerin de desteğiyle zorlukları başardık. Herkesin yeni yılını canı gönülden kutlarım. Marmarisimize 2022 yılında güzel şeyler bekliyor" dedi. Ardından kalabalık 30dan geri sayarak yeni yıla alkış ve ıslıklarla girdi. Saat 00.00'da biten konser sonrası vatandaşlar sahil yolunda yürüdü.

Türkiye yeni yılı böyle karşıladı Coşkulu kutlama


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!