Türkiye’nin sel haritası çıkarılacak

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin sel haritası çıkarılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2009 00:00

İstanbul’daki sel felaketi ve dere yataklarının ıslahı konusunda koordinatör bakan tayin edilen Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, bakanlıkların ilgili tüm birimlerini yarın toplantıya çağırdı.

Tüm kurumlar bu konudaki zaafı ve eksikliklerini ortaya koyarken, Türkiye’nin sel ve dere yatağı haritası çıkartılacak. Öncelik İstanbul’a tanındı. Çiçek, “Yaşanan felaketi tüm boyutları, hangi kurumların ihmali var, mevzuattan kaynaklanan sorunlar neler masaya yatıracağız. İstanbul’a giderken zihnen herkes hazır olacak” dedi. Son Bakanlar Kurulu toplantısında, İstanbul’da ve diğer illerde benzer felaketlerin yaşanmaması için özel olarak görevlendirilen Çiçek, çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

Öncelik İstanbul’a 

Konuyu Türkiye genelinde bir bütün olarak ele alacağız. Ama önceliğimiz İstanbul ve Trakya olacak. İlk çalışmayı başlattık. Toplantıya, DSİ, Karayolları, Gümrükler ve bakanlıkların ilgili birimleri katılacak. Daha sonra İstanbul’da toplanacağız. Vali ve Belediye Başkanıyla da görüştüm. Hasar tespiti yapıyorlar. Öncelik elbette yaraların sarılması olacak. ‘30 trilyon malım gitti’ diyen var.

Yetki karmaşası var 

Sorun bazen çok başlılıktan kaynaklanabiliyor. Aynı konu birden fazla kurumu ilgilendiriyor. Biri ‘benim görev alanım’, diğeri ‘benim görev alanım değil’ diyebiliyor. Bunları ortadan kaldırmak için gerekiyorsa yasalarda değişiklik yapılacak. Bu konuyu çok yönlü ele almak gerekiyor. Yetki kargaşasını çözeceğiz. Yetki gerekiyorsa yetki vereceğiz, mevzuat yoksa mevzuat hazırlayacağız. Köklü bir çalışma olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!