Türkiye, mart karına teslim

Güncelleme Tarihi:

Türkiye, mart karına teslim
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere tüm Türkiye, önceki gece başlayan kara teslim oldu. İstanbul'da tipi halindeki kardan göz gözü görmedi, Ankara'da okullar tatil edildi.

Demirel Köşk'ten çıkamadı

Ankaralılar dün bembeyaz bir güne uyandılar. Tüm kentte trafik tıkandı. Yüzlerce trafik kazası meydana geldi. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ‘‘Öğretmen Okullarının Kuruluş Günü’’ seminerine katılamadı. Ankara Valiliği, yoğun yağışın bugün de süreceği tahminini duyunca, okulları 1.5 gün tatil edildi. Kar yağışı sürmezse okullar yarın sabah açılacak.

Keban elektriği kesildi

İstanbullular da dün sabah karla uyandılar. Kar yağışı zaman zaman tipiye dönüştü. Trafik zaman zaman aksadı. Buzlanma nedeniyle, Keban'dan Batı'ya elektrik sağlayan hatlarda sorun çıktı. Saat 7.30'dan itibaren Ankara, istanbul, İzmir, Adana, Konya, Adapazarı başta olmak üzere, Türkiye genelinde elektrikler kesildi. Ancak arıza kısa sürede giderildi.

Daha bir kaç gün sürecek

Meteoroloji'ye göre kar yağışı Marmara'nın batısı, kıyı Ege ve Batı Akdeniz hariç diğer yerlerde Perşembe gününe kadar devam edecek. Yağışlar, Güneydoğu, Doğu Akdeniz ve Karadeniz'de yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde sürecek. Perşembe gününden itibaren yağış Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin doğusuna kayarak yurdu terketmeye başlayacak. Diğer yerlerde hava parçalı bulutlu olacak.

Fırtına adam öldürdü

Yurdun diğer bölgelerinde ise, fırtına etkili oldu. Sabaha dek süren fırtına, Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde hayatı felç etti. 10 ev ve 5 minare yıkıldı, 3'ü okul olmak üzere, yaklaşık 70 binanın çatısı uçtu, 400 civarında ağaç devrildi. İlçeye 4-5 gün süreyle elektrik verilemeyecek. Erzun İlçesi'nde ise fırtınadan başına kiremit düşen Veli Özcan (70) öldü.

Başkent'te Abant görüntüleri

Hafta sonunu yağışsız geçiren Başkentliler haftanın ilk gününde yoğun kar yağışıyla karşılaşırken, kent bir anda Abant'a benzedi. Birçok Ankaralı işine yürüyürek gitmek zorunda kaldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ise tuzlama hattı kurdu. Tuzlama ihtiyacı olan yollar için 342 33 43 ve 419 01 01 nolu telefonların aranabileceği belirtildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!