Türkiye Kuzey Irak sınırında İsrail radarı istiyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Kuzey Irak sınırında İsrail radarı istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2010 13:14

Yedioth Ahronoth gazetesi, Türkiye’nin Kuzey Irak sınırındaki güvenliğini artırmak için İsrailli bir şirket tarafından geliştirilen algılayıcı sistemi kullanmak istediğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor

 

Gazeteye Çarşamba günü yansıyan göre, devlete ait bir Türk şirketi nükleer reaktör ve sınır hattını korumak için geliştirilen radar sistemlerini üreten şirketle temasa geçti.

 

Türk şirketi, son dönemde artan terör saldırılarına karşı Kuzey Irak sınırının korunması için Dimona merkezli Magna BSP şirketinin alan ihlalini tespit etmek için geliştirdiği yüksek performanslı üç boyutlu görüş algılayıcı sisteminin alınması için temasta bulundu.

 

BOYKOTUN GEÇERSİZ OLDUĞUNUN KANITI

Magna şirketi tarafından Nükleer Araştırma Merkezi ve Savunma Bakanlığı ile işbirliği yapılarak geliştirilen BiScopic Protection adını taşıyan sistem, İsrail Güvenlik Güçleri tarafından kullanılıyor.

Haberin Devamı

 

Şirketin CEO’su Haim Siboni, Türk yetkililerin şirketleriyle temasa geçtiğini doğruladı. Siboni, “Bu Türklerin İsrail ürünleri üzerindeki boykotunun geçerli olmadığının kanıtı” dedi.

 

Türkiye Kuzey Irak sınırında İsrail radarı istiyor
BiScopic Protection sistemi.

Siboni, “İsrail’in dünyaya sattığı güvenlik ürünlerinin yeri doldurulamaz. Bizi sevmiyor olabilirler ancak bizden uzak kalamazlar. Türk tarafı anlaşma yapmak isterse, biz yarın bu işi sonuçlandırırız. Ancak yetki almadan hareket edemeyiz” dedi.

 

Magna’nın ürettiği sistem Japonya ve Hindistan’da nükleer reaktörleri korumak için kullanılıyor. BiScopic Protection sistemi, İsrail’de ise Ben Gurion Havaalanı ve Haremüşşerif'te kullanılıyor.

 

Planet'i Facebook'tan takip etmek istiyorsanız:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet

 

Planet'i Twitter'da takip etmek istiyorsanız:
http://twitter.com/HurriyetPlanet

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!