Türkiye içinde vize olamaz

Güncelleme Tarihi:

Türkiye içinde vize olamaz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Kutlu Aktaş'ın İstanbul'a girişlere vize konulması fikrine Cumhurbaşkanı Demirel karşı çıktı. ‘‘Türkiye içerisinde vize olamaz. Kim nereye isterse gidecek, nerede isterse oturacak’’ diyen Demirel, İstanbul'a 3. boğaz geçişinin zamanının çoktan gelip, geçtiğini de söyledi.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ‘‘Türkiye içerisinde vize olamaz. Kim nereye gitmek isterse gidecek, nerede oturmak isterse oturacak. Bu vatandaşın hakkıdır’’ diyerek, İstanbul'a vize uygulamasına karşı çıktı.

Dün göreve yeni başlayan İstanbul Valisi Erol Çakır'ı makamında ziyaret eden Demirel, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstanbul'a vize uygulamasına sıcak bakmadığını ortaya koyan Demirel, İstanbul'a vize uygulanması halinde başka illerin de aynı talepte bulunabileceklerini vurguladı. Demirel, İstanbul'da devletin üstlendiği en önemli görevlerinden birinin ulaşım olduğunu söyledi.

Deniz yolunun gelişmesinin istenilen noktada olmadığına dikkat çeken Demirel, ‘‘Üçüncü boğaz geçişinin zamanı çoktan gelmiştir, hatta geçmiştir. Bunun nasıl olacağı konusunda kesin karar yok. Olay sadece tüple ya da köprüyle geçilmesi hadisesi değildir. Çevre yolları da düşünülmelidir’’ dedi.

Demirel'e üzerinde İstanbul silüeti bulunan kristal bir biblo armağan eden Vali Erol Çakır, kentin sorunlarını anlattı. Trafik sorununa da değinen Çakır, plakanın son rakamına göre, haftada bir gün trafiğe çıkmama konusunda olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, İstanbullulardan fedakarlıkta bulunmalarını istedi.

İNTİHAR GİRİŞİMİ

Demirel'in valilik binasında olduğu sırada, adının Osman Manap olduğunu söyleyen orta yaşlı bir kişi, Cumhurbaşkanı'yla görüşemediği gerekçesiyle, valiliğin çatısına çıkarak intihar etmek istedi. 10 yıldır işsiz olduğunu, kendisinin ve eşinin hasta olduğunu belirten Manap, çatıya çıkan güvenlik güçleri tarafından ikna edilerek, aşağı indirildi.

Polise asılsız ihbarları nedeniyle ‘155 Murat’ diye bilinen Murat Mercan da ziyaret sırasında, polislerce gözaltına alındı.

‘155’ de oradaydı

Polise sık sık yaptığı asılsız ihbarlarla adı ‘155 Murat’a çıkan Murat Mercan da Demirel'in ziyareti sırasında, Valiliğin avlusuna girmek isterken, polisler tarafından yakalanarak gözaltına alındı. 155 Murat, 3 Nisan 1996'da, Ankara'da bir polisi protesto için oyuncak tabancayla belediye otobüsü kaçırdıktan sonra intihar girişiminde bulunmasıyla gündeme gelmişti. Murat Mercan, 22 Mayıs 1996'da da Anadolu Ajansı'nı arayarak, Bolu Kartalkaya'da kaybolan ABD'li yarbay ve oğlunun Lübnan Özgürlük Savaşçıları tarafından kaçırıldığını ihbar etmişti. Defalarca gözaltına alınan Mercan, asılsız ihbarlarına devam etmiş ve polisi günlerce uğraştırmıştı.

Ya terörist olsaydı?

Demirel'in İstanbul Valiliği'ni ziyareti sırasında çatıya çıkan ve intihar edeceğini söyleyen Osman Manap, güvenlik güçleri tarafından apar topar aşağı indirildi. Cumhurbaşkanı'nın içeride olduğu sırada bir kişinin elini kolunu sallayarak valiliğin çatısına çıkması ve 7 dakika orada kalması, ‘‘Ya terörist olsaydı’’ sorusunu akıllara getirdi. Osman Manap, Valilik'te her perşembe günü düzenlenen Halk Günü için geldiğini, içeride bekleyenler arasından sıyrılarak, çatıya çıkmayı başardığını söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!