Türkiye Hrant'ını böyle uğurlayacak

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Hrantını böyle uğurlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2007 13:26

Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in cenaze töreni programının ayrıntıları belli oldu. İstanbul Valisi, kent sakinlerine trafik sıkıntısı nedeniyle "Toplu taşıma araçlarını kullanın" uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

“Hrant Dink’i Uğurlama Komitesi” adına Agos Gazetesi avukatı Fethiye Çetin, DİSK Genel Sekreteri Musa Çam, İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu adına Tayfun Mater ve ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Hakan Tahmaz imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, “Hrant Dink’i kişiliğine ve mücadelesine yakışır bir biçimde uğurlamak üzere, bütün yurttaşları cenaze törenine katılmaya ve uğurlamaya katılacak olanları tören komitesinin uyarılarına ve kararlarına uymaya çağırıyoruz” denildi.

Cenaze töreni programı ve ayrıntılar şöyle:

23 Ocak Salı günü İstanbul’da yapılacak Hrant Dink’in cenaze töreni, programı ve güzergahı belirlendi.

- Cenaze töreni AGOS Gazetesi önünde 11.00'de başlayacak. Kortej AGOS Gazetesinden Şişli istikametine doğru ve ana bulvar üzerinde oluşturulacak. Burada Dink'in ailesi adına bir konuşma yapılacak.

Haberin Devamı

- Saat 11.30'da cenaze arabasıyla birlikte, buradan Taksim istikametine doğru yürüyüşe geçilecek.
“Hepimiz  Hrant Dinkiz! - Hepimiz Ermeniyiz!” pankartı arkasında, pankartsız ve slogansız, sessiz bir yürüyüş yapılacak.

- Yaklaşık 8 kilometre olan yürüyüş güzergahı şöyle: Şisli Osmanbey - Harbiye - Taksim - Tarlabaşı Bulvarı - Unkapanı - Saraçhane - Aksaray - Yenikapı İDO iskelesi meydanı.

- Kortej, Elmadağ Divan Oteli kavşağına geldiğinde, cenaze arabası ve aile, Meryem Ana Kilisesi'nde düzenlenecek tören için ayrılacak.

- Kortej yürüyüşü Taksim'e ve oradan Unkapanı yönüne devam edecek. Yenikapı iskelesi meydanına gelindiğinde kilisedeki törenden çıkan cenaze arabası da meydanda büyük kitle ile buluşacak.

- Cenaze arabaları Balıklı Ermeni Mezarlığına doğru yola çıkacak. Hrant Dink burada ailesi ve yakınları tarafından son yolculuğuna uğurlanacak

- Sabah erken saatlerde Şişli-Taksim güzergahı trafiğe kapatılacak. Osmanbey Metro da hizmet vermeyecek.

- Şehir dışından gelen araçlar Mecidiyeköy-Ali Sami Yen Stadı'nda park edecek ve yaya olarak Şişli-Osmanbey yönüne devam edecek.

VALİDEN TRAFİK UYARISI: TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI KULLANIN

İstanbul Valisi Muammer Güler, cuma günü uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen gazeteci-yazar Hrant Dink’in yarın gerçekleştirilecek cenaze töreni dolayısıyla, İstanbul’da yaşanacak trafik sıkıntısına karşı vatandaşları uyardı.

Haberin Devamı

Vali Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dink için ilk törenin yarın saat 11.00’da Şişli’deki Agos gazetesi önünde gerçekleştirileceğini, daha sonra kortej eşliğinde Yenikapı’daki Meryem Ana Kilisesi’ne yürüneceğini hatırlattı.

Şişli Osmanbey-Harbiye-Taksim-Tarlabaşı Bulvarı-Unkapanı-Saraçhane-Aksaray-Yenikapı İDO iskelesi meydanı olarak belirlenen 8 kilometrelik yürüyüş güzergahı boyunca trafikte oluşabilecek aksamalar için İstanbulluları uyaran Güler, “İstanbullulardan trafikte doğabilecek aksamalar nedeniyle dikkatli olmalarını, özellikle toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini ve özel araçlarıyla bu güzergahları kullanırken bu saatler içinde hassas olmalarını talep ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Güler, kortejin geçişi için trafiğe kapatılacak yolların, kortejin geçişi ile birlikte kademeli olarak trafiğe açılacağını ifade etti.

“ÇEVRE İLLERDEN TAKVİYE KUVVET TALEP ETTİK”

Yürüyüş ve cenaze törenleri boyunca güvenliği sağlamak üzere çevre illerden takviye kuvvet talebinde bulunduklarını dile getiren Güler, güvenlik güçlerinin sayısı hakkında bir bilgi vermezken, “Yeteri kadar güvenlik gücümüz hazırlandı” dedi. Güler, yarın Başbakan Erdoğan ve İtalyan Başbakanı Prodi’nin de İstanbul’u ziyaret edeceğini hatırlatarak, güzergahların çakışmaması için gereken planlamanın yapıldığını kaydetti.

“İSTANBUL GENELİNDE İZİNLER KALDIRILDI”

Güler, Dink’in cenaze töreni dolayısıyla, İstanbul genelinde güvenlik güçlerinin izinlerinin kaldırıldığını da sözlerine ekledi. Güler, “Bütün ekiplerimiz şu anda görevde” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!