Türkiye güzelinin yaşam savaşı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye güzelinin yaşam savaşı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 1997 00:00

Haberin Devamı

İnönü İlçesi'ndeki Türk Hava Kurumu Eğitim Merkezi'nde 1993 yılında planörüyle dağa çarparak ağır yaralanan ve kaldırıldığı Eskişehir Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 1.5 yılı bitkisel yaşamda olmak üzere 3.5 yıl kalan 1990 Türkiye 3'üncü ve Avrupa 4'üncü güzeli 30 yaşındaki Esra Ayyer, tedavisini evinde sürdürüyor.

Eskişehir Şeker Fabrikası Lojmanları'ndaki evlerinde Esra'nın yanından ayrılmayan fabrikanın emekli Muhasebe Müdürü 65 yaşındaki Orhan Ayyer ile aynı tesisin Personel Müdür Yardımcısı anne Sevim Ayyer, kızlarının bir gün ayağa kalkıp yürümesini umutla bekliyorlar. 3 çocuk annesi Sevim Ayyer, Esra Ayyer'in konuşamadığı halde, söylenenleri anladığını belirterek, şöyle dedi:

‘‘Bazen bir şeyler söyler gibi oluyor. Esra, kazadan sonra tam 1.5 yıl hastanede bitkisel hayat sürdürdü. 17 kez ameliyata alındı. Doktorlar kızımın yaşasa bile bitkisel hayattan kurtulamayacağını söylemişlerdi. Esra bitkisel hayattan kurtuldu ve 2 yıl daha hastanede kaldı. 1 yıla yakın süreden bu yana evde tedavi görüyor. Esra sağ kolunu kaldırabiliyor. Yemekte kaşığı yavaşça ağzına götürebiliyor. Evde sürekli fizik tedavisi uyguluyoruz. Onu hareketlerle yürütmeye çalıştırıyoruz. Her şey beyninden gelen uyarılara bağlı. Gösterdiğimiz resimleri hatırlıyor, ne söylersek anlıyor. Kızımızın bir gün konuşacağına ve yürüyeceğine inanıyoruz.’’

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nden 1988'de mezun olan Esra Ayyer, 1990 yılında Antalya'da düzenlenen Türkiye Güzellik Yarışması'nda 3'üncü oldu. Aynı yıl Tayvan'da Avrupa Güzellik Yarışması'nda Türkiye'yi temsil eden Esra, Avrupa 4'üncü güzeli seçilmişti.

Havacılığa karşı büyük ilgisi olduğu belirtilen Esra Ayyer, üniversitede okuduğu yıllarda THK'nın paraşüt kurslarına katılarak atlayışlar yapmıştı. Planörde pilot aday öğretmen olan ve 29 Haziran 1993 tarihinde planörüyle İnönü İlçesi semalarına havalanan Esra, inişte rüzgârın olumsuz etkisi ile dağa çarpmış ve havacılığa sevgisi noktalanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!