Türkiye, film çekmek için çok zengin bir ülke

Güncelleme Tarihi:

Türkiye, film çekmek için çok zengin bir ülke
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2002 01:46

Hollywood'un adrenalin bağımlısı ünlü yönetmeni Renny Harlin, Türkiye'de hem yarışacak, hem de macera filmleri için mekan beğenecek. Harlin, Türkiye'nin görsel açıdan etkileyici olduğunu söyledi.

Die Hard-2, Cliffhanger, Driven gibi çok beğenilen aksiyon filmlerine imza atmış dünyaca ünlü yönetmen Renny Harlin, İzmir'de 7-8 Eylül günleri gerçekleştirilecek ‘‘Class One World Offshore Şampiyonası’’na katılmak için Türkiye'ye geldi. THY'ye ait tarifeli uçakla önceki gün saat 17.50'de Londra'dan İstanbul'a gelen Harlin, basına yaptığı açıklamada Class One World Offshore Şampiyonası'nın 5'inci ayağında ‘‘Highlander’’ isimli teknesiyle yarışacağını söyledi.

Şampiyonada birinciliği hedeflediğini belirten Harlin, Türkiye'de Class One World Offshore Şampiyonası'nı konu alan bir film çekmeyi düşündüğünü belirtti. Harlin, ‘‘İzmir'de yarışırken aynı zamanda turistik yerleri gezip kendime uygun mekanlar arayacağım. Eğer bir film çekmeye karar verirsem, Türkiye'den de bir bölüm olacak. Tarihi, görsel güzellikleri ve kültürel yapısı etkileyici bir ülke’’ dedi.

ADRENALİN BAĞIMLISI

Gerçek hayatı bir aksiyon filmi gibi yaşadığını ve tam bir ‘‘adrenalin bağımlısı’’ olduğunu belirten Finlandiya doğumlu ünlü yönetmen, ‘‘Her filmimde yeni şeyler öğreniyorum. Driven'da hızlı araba kullanmayı, Cliffhanger'da dağcılığı, Deep Blue Sea'de dalmayı öğrendim. İşimi çok seviyorum’’ dedi. Renny Harlin, başrollerini Val Kilmer, Christian Slater ve L.L. Cool J'nin oynadığı ‘‘Mindhunter’’ adlı filminin çekimlerinde sona yaklaştıklarını söyledi. Harlin, ‘‘Filmde bir FBI ajanının maceraları yer alıyor. Bu filmde de suçluların, katillerin nasıl yakalanacağına ilişkin her şeyi öğrendim’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!