Türkiye dünyanın en cömert ülkesi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye dünyanın en cömert ülkesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2023 07:00

ŞULE Yüksel Şenler Vakfı Onursal Başkanı Emine Erdoğan, Şule Yüksel Şenler Vakfı ve AFAD ile 'Dünya Gönüllüler Günü' çerçevesinde düzenlenen 'Türkiye Gönüllüler Buluşması'na katıldı. Emine Erdoğan, "Türkiye milli gelirine oranla dünyanın en cömert ülkesi olmayı her koşulda sürdürmeye devam ediyor" dedi.

Haberin Devamı

Organizasyona İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şule Yüksel Şenler Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, AFAD Başkanı Okay Memiş, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü de katıldı. Emine Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Bizim en büyük hazinelerimizden biri vatan sevgisi ve insani değerlerle yoğrulmuş aziz milletimizdir. Kalbi haysiyete mekan olmuş milletimizin merhamet özgürlüğü hiçbir dönemde dünyanın hiçbir yerindeki ıstıraba seyirci kalmamıştır. Milletimiz için merhametin bir erdem olmanın ötesinde, karakter özelliği olduğunu yalnız mazlum ve mağdur coğrafyalar değil, bugün artık bütün dünya biliyor. Çünkü, bizler merhamet görmenin ve merhamet etmenin zayıflık değil aksine en büyük bir kuvvet olduğuna inanıyoruz. Bu inançla Türkiye milli gelirine oranla dünyanın en cömert ülkesi olmayı her koşulda sürdürmeye devam ediyor. Kurumlarımız ve milletimiz ile her türlü insani krizde gösterdiğimiz hassasiyetin bize katlanarak döndüğünü yakın zamanda da tecrübe ettik. Şubat ayında 11 ilimizi kapsayan büyük bir deprem felaketiyle sarsıldık. Yıkıcı büyüklükteki felaketin etkilediği alan, dünyanın pek çok ülkesinden daha büyüktü. Bununla beraber ülkemizde ve dünyada tecessüm eden büyük bir vefa ve gönüllülük çemberiyle kuşatıldık. Hiçbir ayrım gözetmeden, karşılık beklemeden, küresel insani değerler temelinde yürütülen gönüllülük kalplere şifadır.”

Haberin Devamı

GAZZE’DEKİ KIYIM

- EMİNE Erdoğan Gazze’deki katliama ilişkin de şöyle dedi: “İki aydır dünyanın gözü önünde vicdanlarımızı paramparça eden bir kıyım yaşanıyor. Gazze'de sadece Müslümanlara, Filistinlilere değil bütün insanlığa karşı affedilmesi mümkün olmayan suçlar işleniyor. İnsanı insan yapan tüm değerler, hepimizin insana ve insanlığa olan inancımız bombalanıyor. Bu gözü dönmüş pervasızlığın sebebi insanlığı umutsuzluğa düşürme isteğidir. Çünkü biliyorlar ki umut ve güven insanlığın cevheridir. Bizler de biliyoruz ki zulüm de karanlık da payidar olmayacaktır.”

 

BAKMADAN GEÇME!