Türkiye demokratikleşecek

Güncelleme Tarihi:

Türkiye demokratikleşecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2010 19:01

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Türkiye demokratikleşecek, şöyle ya da böyle, ağır ya da hızlı, ama demokratikleşecek” dedi.

Günay, Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali açılış töreni ile başlayan ve yarın sona erecek olan “Adana Turizm Arama Konferansı”na katılmak üzere Adana'ya geldi.
Günay, Adana Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, turizm toplantısının yarın yapılacak kapanış bölümüne katılacağını ifade ederek, “Adana'nın turizm potansiyelini, bütün boyutlarıyla kentin yerel yöneticileri, Ankara'dan katılan ilgili arkadaşlarımız ve kentteki turizm sektörü temsilcileriyle ele alacağız” diye konuştu.
Bakan Günay, dünyada turizmin çok önem kazandığını belirterek, şunları kaydetti:
“Türkiye'de turizmde bu kadar ileri bir ülke haline gelmişken, Adana'nın da bu bereketten uzak kalmaması gerektiğini düşünüyoruz. Adana'nın bu konuda önemli bir potansiyeli var. Coğrafyasıyla, tarihiyle, ürün zenginliğiyle bunu nasıl turizme taşır, çeşitlendirme imkanı yaratırız diye düşünüyoruz, bu konuları araştırmaya başlayacağız.”
Ertuğrul Günay, gazetecilerin, “Anayasa değişikliğiyle ilgili olarak AK Parti'den 20 milletvekilinin istifa edeceği” iddiasına ilişkin soruyu yanıtlarken, “Ben böyle bir tartışma duymadım” dedi.
Günay, daha sonra Adana Valisi İlhan Atış, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişci, AK Parti Adana Milletvekilleri Fatoş Gürkan ve Necdet Ünüvar, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Kültür ve Turizm İl Müdürü Osman Arık ile Döşeme Mahallesi'ndeki kullanılmayan eski Milli Mensucat Fabrikası'nda incelemede bulundu.
Burada bir gazetecinin, AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Mir Dengir Fırat'ın “82 Anayasası, ne kadar değişiklik yapılırsa yapılsın, ruhunu değiştiremeyiz, bunun çöpe atılması lazım, yeni Anayasa yapılması gerekiyor, bu acil bir müdahaledir” şeklindeki sözleriyle ilgili değerlendirme istenmesi üzerine Günay, “82 Anayasası'nın kökten değişmesi konusunda şimdiye kadar herkes böyle fikirler ileri sürdü. Cumhuriyet Halk Partisi belgeleridir. Ama ne yazık ki şimdi 82 Anayasası'nın arkasına girmiş durumdalar. Türkiye demokratikleşecek, şöyle ya da böyle, ağır ya da hızlı, ama demokratikleşecek” dedi.
Günay, daha sonra sit alanı olan Tepebağ Mahallesi'ndeki eski yapıların bulunduğu alanda, tarihi Ulucami'de, Ramazanoğlu Medresesi ve Ramazanoğlu Konağı'nda incelemeler yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!