Türkiye’de vaftiz, İsviçre’de sünnet

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’de vaftiz, İsviçre’de sünnet
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2006 00:00

İsviçre’de yaşayan 27 yaşındaki Onur Uras, eşi 33 yaşındaki Nadya Uras’la birlikte tatil için geldiği memleketi Mersin’de, 19 aylık oğlu Justin Connor Uras’ı vaftiz ettirdi.

Uras, oğlu Justin’i eylül ayında da İsviçre’nin Bassel kentinde eşinin ailesinin yanında sünnet ettirecek. Mersin’de bulunan Latin İtalyan Katolik Kilisesi’ndeki tören sırasında dualar okunmasının ardından küçük Justin’in alnına önce şahitler ve konuklar eşliğinde haç işareti yapıldı. Ardından kutsal yağ sürüldü. Yağ sürülmesinin ardından yeniden dualar okunması eşliğinde küçük Justin, annesi Nadya’nın kucağında sırt üstü yatırılarak Rahip Roberto Ferrari tarafından kutsanmış su ile yakındı. Vaftiz töreninin sona ermesinin ardından davetliler küçük Justin’in anne ve babasını tebrik edip hediyeler verirken baba Onur Uras, oğlunun hem Müslüman, hem Hıristiyanlık geleneklerine göre yaşamasını istediğini belirtti.

Uras, "İsviçre’de yaşıyorum. Oğlumuzu Mersin’de vaftiz ettirdik. Eylülde İsviçre’de sünnetini yaptıracağız.İnsanlara ters gelebilir, ama biz çok mutluyuz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!